Select language
 • Muistilista on tyhjä. Lisää kohteita ja sisältöjä muistlistalle painamalla "Lisää muistilistalle".

  Pinta-ala m2
  Makuuhuoneita kpl
  Nunc bibendum erat diam, non vulputate magna aliquam fermentum.
  5+2 henk
  Varaa
  999,99 €
Etusivu / Työskentely / Kärkitoimialat

 ICT

Pohjois-Karjalan tietotekniikkaklusteri kasvaa ja kansainvälistyy vauhdilla. Nopeasti kasvavia teknologiayrityksiä on Joensuussa jo suhteellisesti enemmän kuin Espoossa ja Oulussa, ja ICT-osaajille avautuu koko ajan uusia työmahdollisuuksia.

           ICT_kuvapankki.jpg
             
Bioenergia_FINAL_210.jpg          

Bioenergia

Pohjois-Karjalassa panostetaan uusiutuviin energialähteisiin. Pitkäjänteinen tutkimustyö on synnyttänyt yhden maailman johtavista puuenergia-alan osaamis- ja teknologiakeskittymistä. Kymmenien alan yritysten lisäksi seudulla toimii huipputason tutkimus- ja koulutusyksikköjä.

             
             

Metsä

Pohjois-Karjala tunnetaan kansainvälisesti metsäosaamisen alueena, jossa metsien eri käyttötavat ovat keskenään tasapainossa. Metsätalous ja -teollisuus ovat Pohjois-Karjalan talouden tukijalka.
           vihreakulta_240x240.png
             
             

 hyvinvointi_240x240.png

         

Hyvinvointi

Pohjois-Karjalassa elää vahvana yhteisöllisyys, joka näkyy aitona välittämisenä ja hyvinvointialan arvostuksena. Hyvinvointiyrittäjyyden kasvua tuetaan mm. huolehtimalla osaavan työvoiman saatavuudesta sekä kehittämällä yhteistyötapoja.
             
             

Kivi ja kaivos

Pohjois-Karjalan kallioperästä on aikojen kuluessa louhittu niin kuparia, sinkkiä kuin kobolttiakin, ja vuolukivestä työstetään tuotteita vientiin asti. Kaivostoiminnan tulevaisuus näyttää lupaavalta. Määrätietoinen yhteistyö rikastaa vanhaa ja luo uutta yritystoimintaa.
           kivi_240x240.png
             
             
 muovi_240x240.png

 

 

     

Muovi

Laajassa muovien materiaaliperheessä on huikeasti mahdollisuuksia. Pohjois-Karjalassa loihditaan kärkituotteita muovista ja onpa sen pohjalta kehitetty täysin uusi materiaalikin, palkittu luonnonkuitukomposiitti.      
             
             

Metalli

Pohjois-Karjalassa toimii metallialan kansainvälisten kärkiyritysten rinnalla kehittyvä ja kasvava pk-yritysten verkosto. Kasvua tukevat maakunnan yrityksissä tehdyt lukuisat tuote- ja teknologiainnovaatiot sekä tehokas verkostoituminen.
           metalli_240x240.png
             
             
 puu_240x240.png          

Logistiikka

Pääkaupunkiseudulle on nopeat yhteydet lentäen tai junalla ja maakunnan sijainti on loistava erityisesti idänkauppaa ajatellen. Niiralan kansainvälinen rajanylityspaikka tarjoaa ensiluokkaiset logistiikkapalvelut niin viennin kuin tuonnin tarpeisiin.
            
             
             

Elintarvike

 Pohjois-Karjala tunnetaan perinteisestä ruokakulttuuristaan. Maakunta on valtakunnan kärkeä sekä raaka-ainetuottajana että jalostajana. Elintarvikealan menestys perustuu puhtaisiin ja korkealaatuisiin raaka-aineisiin.
           ruoka_240x240.png
             
             
 matkailu_240x240.png          

Matkailu

Pohjois-Karjala on vastustamaton kohde niin matkailijoille kuin matkailuyrittäjillekin. Kansallispuistot, palkitut patikointireitit, kalaisat järvet, kosket ja vaarat kutsuvat seikkailemaan ympäri vuoden. Pohjois-Karjalaan ja sen sydämellisiin ihmisiin on helppo ihastua.
             
             

Koulutus

Maakunnan laaja koulutustarjonta vetää opiskelijoita kautta koko Suomen ja yhä useammin myös maamme rajojen ulkopuolelta. Monialainen yliopisto ja ammattikorkeakoulu sekä toisen asteen ammatillisen koulutuksen ja aikuiskoulutuksen kokoava koulutuskuntayhtymä ovat Pohjois-Karjalan kilpailuvaltteja.     
           koulutus_240x240.png
             
             
 muovikitara_240x240.png      

 

 

Sisältötuotanto ja kulttuuri

Pitkäjänteisen toiminnan ansiosta sisältö- ja kulttuuriteollisuudesta on kehittynyt Pohjois-Karjalaan uudenlainen, monialaisesti työllistävä elinkeino, joka tarjoaa lukuisia mahdollisuuksia myös menestyvään yritystoimintaan.

Koli on kansallismaisema, kansallispuisto, matkailualue, laskettelu- ja hiihtokohde, eteläisen Suomen korkein kohta, geologinen nähtävyys, suomalaisen kulttuurin keskittymä. Koli.fi -sivusto kertoo alueen palveluista, tarjonnasta ja tapahtumista.
Tutustu
VisitKarelia.ru on VisitKarelia.fi:n sisarsivusto. VisitKarelia.ru tarjoaa koko Venäjän Karjalan matkailutarjonnan ulottuvillesi kaikessa kauneudessaan ja kaikkine mahdollisuuksineen.
Tutustu