Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK

POGOSTALLA HIIHDETÄÄN TAAS 21.3.2020

Perinteinen Pogostan Hiihto -tapahtuma Pohjois-Karjalan Ilomantsissa hiihdetään maaliskuussa 2020 viikko totuttua ajankohtaa myöhemmin. Toinen merkittävä uudistus on perinteisen ja vapaan hiihtotavan yhdistäminen yhdelle päivälle.

Pogostan Hiihto on perinteisesti hiihdetty viikolla 11.
Ensi talven tapahtuma kuitenkin siirtyy viikon 12 lauantaille 21.3.2020. Muutoksella vältetään päällekkäisyys Kontiolahdella 9.-15.3.2020 pidettävän ampumahiihdon maailmancup-osakilpailun kanssa.
-Olimme yhteydessä Kontiolahden Urheilijoiden kanssa ja päädyimme siirtämään Pogostan Hiihdon uuteen ajankohtaan. Näin Kontiolahden ja Ilomantsin tapahtumat eivät kilpaile maakunnan majoituskapasiteetista ja talkoolaisista samana viikonloppuna, sanoo Pogostan Hiihtoa järjestävän Ilomantsin Urheilijat ry:n puheenjohtaja Raija Tahvanainen. Ravintola- ja majoituspalvelujen kasvava kysyntä kahtena peräkkäisenä viikonloppuna on koko seutukunnan etu, Tahvanainen sanoo.

Perinteinen ja vapaa hiihtotapa samana päivänä
Pogostan Hiihto jatkaa ensi talvena uudistumisprosessia, joka aloitettiin vuonna 2017. Tulevan talven merkittävin uudistus on kahden eri hiihtotavan yhdistäminen yhdelle päivälle. Yhdistäminen edellyttää muutostöitä maastossa ja stadionilla.
-Paikka paikoin kapeimmissa kohdissa raivaamme puustoa ja vesakkoa sekä levennämme ja suoristamme mutkia. Muutamme myös lähtö- ja maalialueen käytäntöjä stadionin alueella, Pogostan Hiihdon reittivastaava Raimo Hämäläinen sanoo.

Osana tapahtumaa hiihdetään myös veteraanien SM-hiihdot. 

Sarjat:
- 51 km (p) solo
- 30 km (p) solo
- Retki 30 km (p) solo
- Retki 30 km (p) viestihiihto 2-3 henkilön joukkueella
Tarkemmat kuvaukset sarjoista löydät täältä.

Yhteystiedot:
Pogostan Hiihto/Ilomantsin Urheilijat ry
Pogostantie 13
82900 Ilomantsi
Karttalinkki

Sähköposti: info@pogostanhiihto.fi
Puhelin: 0400 211 200
Kotisivut: https://pogostanhiihto.fi/