Hengitys huuruaa ja pakkasilma tuntuu viileältä kasvoissa. Lunta on paljon, kenties lähes metrin verran. Mökin vierestä lähtee latu järven jäälle. Astu sisään talveen. 

Majatalosta majataloon hiihtovaellus

Suomen paras ruokamatkailutuote 2015

Katso lisää

Kolilla on lasketeltu jo vuodesta 1938

Kausi alkaa tyypillisesti joulukuussa ja kestää pääsiäiseen

Ukko-Kolin hiihtokeskus tarjoaa eteläisen Suomen haastavimmat rinteet – koko perheelle! Kansallispuiston kupeessa sijaitsevalla Ukko-Kolin rinnealueella on kuusi rinnettä ja neljä hissiä. Pisin rinne on pituudeltaan 1,5 km. Rinteistä erityismaininta menee Ukko-Kolin mustalle, jota monet laskijat pitävät haastavimpana rinteenä Suomessa. Lapsille alueelta löytyy mattohissi, Ipatin ankkurihissin lastenreitti ja Ipatin kiertoon lisätyt temppuilumahdollisuudet suksi-ja lautataitureille.

Ukko-Kolin rinteisiin pääset helposti suoraan Break Sokos Hotel Kolin ulko-ovelta. Kolin alueelta löytyy myös runsaasti vuokrattavia loma-asuntoja.  

Ukko-Kolilla lasketaan tyypillisesti joulukuusta ainakin pääsiäiseen saakka. Tarkat lumi- ja rinnetiedot löydät täältä

Suurpetojen katselu- ja kuvausretket Pohjois-Karjalassa

Erä-Eerolla petojen katselu on mahdollista myös talvella lämmitetyissä kuvaus- ja katselukopeissa

Lue lisää

Etsitkö talven tapahtumatarjontaa?

Katso Menoinfon tapahtumakalenteri

Mitä tapahtuu Joensuussa, entä Ilomantsissa tai Kolilla? Pohjois-Karjalan talvi on täynnä tapahtumia! Kannattaa tutustua ainakin Joensuun kaupunginteatterin ja Joensuun kaupunginorkesterin laadukkaaseen tarjontaan. 
Koko maakunnan tapahtumat löydät Menoinfosta, täältä

Pogostan Hiihto tulee taas

16.3.2019 Ilomantsissa

Lue lisää