Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK

Hymyt huulille, nyt vietetään Pohjois-Karjalan syntymäpäivää!


Pohjois-Karjalan maakuntapäivää vietetään ensimmäistä kertaa 25.8.2018. Tästä eteenpäin maakuntapäivää, Pohjois-Karjalan syntymäpäivää, juhlistetaan vuosittain elokuun viimeisenä lauantaina. Maakuntapäivä on maakunnan asukkaiden rempseä kansalaisjuhla ja päivä, jolloin hymyillään, myhäillään ja nautitaan ainutlaatuisesta maakunnastamme yhdessä. Päivän aikana tapahtumia on kansalle ympäri maakuntaa ja niihin toivotaan paljon kaiken ikäisiä osallistujia. Luodaan yhdessä karjalainen, hyvänmielen maakuntapäivä jossa nauru raikaa ja hymy on herkässä!

Saramon kyläpäivä


Saramon kyläpäivä on myös osa Pohjois-Karjalan maakuntapäivää. Tapahtuma keskittyy Saramon Susi-Veikkojen metsästysmajalle (Kourupurontie 32, Nurmes), jonne on opastus Saramon kylältä. Kello 12 on esittelyssä Esa Timosen, kansanedustajan ja monikertaisen ministerin sekä Pohjois-Karjalan läänin pitkäaikaisen maaherran, ura ja elämä. Kello 13–15 on luvassa taas yhdessä oloa ja tekemistä koko perheelle! Susi-Veikkojen metsästysmajalle on koottu sieninäyttely ja luvassa on ohjelmaa perinneleikkien muodossa, Marttojen suussa sulavaa lihakeittoa sekä kahvittelua (vapaaehtoinen ruokaraha), Bokashi-kompostoinnin esittely sekä arvontaa.

Jos kuva ei näy klikkaa tästä

Saramon kyläpäivä 2018.png

Mennään maakunnan metsiin


Maakuntapäivän kunniaksi on maakunnan alueella järjestetty koko perheen luontopäiviä samaan aikaan usealla eri paikkakunnalla! Nurmeksen osalta maakunnan metsiä samoillaan kuvan kauniiden Raesärkkien maastossa. Koe metsän rauhoittava ja palauttava vaikutus, joka syvenee metsäjoogassa! Metsäjooga toteutetaan kahdessa erässä, jotka alkavat kello 11.30 ja 13.00, kesto 45 minuuttia. Varaudu joogaan pukemalla hyvät kengät ja ota mukaan juomista. Raesärkille on myös järjestetty kuljetusta, joka lähtee Nurmeksesta kello 10.30 Teboil asemalta (Lehtovaarankatu 2), jonka jälkeen Matkahuolto ja Porokylänkatu 16 (Rökön pysäkki). Paluukyyti lähtee kello 14.00 Raesärkiltä. Jooga ja kuljetus ovat maksuttomia, mutta muista ilmoittautua kuljetukseen ennakkoon torstaihin 23.8. kello 15.00 mennessä! Lisätietoa ja ilmoittautuminen kuljetuksiin Armi Laukkaselle, armi.laukkanen@nurmes.fi tai 0401045107.

metsäjoogaa.png

Valtimon SyysMarkkinat


Valtimon syysmarkkinat ovat yksi Pohjois-Karjalan maakuntapäivien tapahtumista. SyysMarkkinat tapahtuvat Valtimon torilla ja kauppahallissa kello 8-14 ja voit löytää todellisia herkkuja ja aarteita markkinoilta! Syksyn sato on katettu pöytiin: maistiaisia ja paikallisia tuotteita, Kauppahallin kahvilassa on tarjolla vastapaistettua pullaa ja piirakoita sekä muita syysherkkuja. Erilaisten myyntipöytien tarjonnasta löydät kaikkea mukavaa, ja työnäytökset tuovat ihanan ohjelmalisäyksen syysmarkkinoiden antiin. (Keskuskatu 34)SyysMarkkinoiden myynti- ja esittelypaikkoja on Apteekin torilla, Keskuskadun varrella kauppaliikkeiden edessä sekä sisätiloissa Kauppahallissa. Myös eri puolilla kirkonkylää järjestetään tapahtumia maakuntapäivään liittynen, eli liikettä ja vipinää on paljon ja iloisia naamoja joka suunnalla! Maakuntapäivän kunniaksi myyntipöydät saavat kukoistaa erilaisissa kuoseissa ja asu on vapaa. Myyntipöytien houkuttelevuudesta järjestetään myös yleisöäänestys, ja paras tietenkin palkitaan!

Muistojen aikaa Valtimon vanhalla Puukoululla


Maakuntapäivän ja SyysMarkkinoiden aikaan on mahdollisuus tulla tutustumaan Valtimon idyllisen Puukoulun tunnelmaan (Jukolankuja 10). Kello 10–14 Puukoulun ovet ovat avoinna kahvitarjoilun merkeissä, ja päivän aikana musiikki ja laulu raikuvat vanhan rakennuksen historiallisissa tiloissa. Puukoululla on ”Koulu mummon aikaan” näyttely, joka on Valtimo-seuran yhteen panema sekä ”Valtimon Martat 110 vuotta” juhlanäyttely, joihin kannattaa käydä tutustumassa.

Maakuntapäivän tanssit


Illalla Karhunpään maamiesseuran talolla (Neitivirrantie 35, Karhunpää), on SyysMarkkinoiden ja maakuntapäivän loppuhuipennus, kun maamiesseuran talolla kajahtaa ja tanssijalka pääsee vipattamaan! Tule mukaan iloiseen ja raikuvaan joukkoon, ja anna musiikin vietellä sinut tanssin pyörteisiin! Tanssit alkavat maamiesseuran talolla kello 19, ja tanssia saa jalat vaikka uuvuksiin keskiyöhön asti.


Jos kuva ei näy klikkaa tästä

valtimopkpäivä.png