Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK

Tervetuloa Pohjois-Karjalan ja Pielisen pohjoisosaan, aitojen makujen ja karjalaisen ruokakulttuurin alkusijoille.

Majatalosta_majataloon_KARJALA_LOGO_pysty.pngTervetuloa aitojen makujen ja karjalaisen ruokakulttuurin sielunmaisemaan Pohjois-Karjalan pohjoisimpaan osaan. Rakkaudesta perinteiseen karjalaiseenruokaan valmistamme ruuan puhtaista raaka-aineista ja ilman konstailuja ja kommervinkkejä. Kussakin majatalossa pääset tutustumaan ja halutessasi opettelemaan karjalaisten herkkujen valmistusta majatalon emäntien opastuksella. Kaikki majatalot ovat Karelia à la carte -majataloja.  Paketin voi ostaa vuorokausittain tai koko matkan.

Tuote on voimassa varaustilanteen mukaan ympäri vuoden.


Majatalojen esittelyt:
www.puukarinpysakki.fi
www.laitalanlomat.com
www.aksytammat.fi
www.mannikkolanpirtti.com

Myynti ja varaukset:
Äksyt Ämmät Oy
Puh. 050 477 2570
sales@aksytammat.fi 
www.aksytammat.fi 

 

 

1. Päivä
Ruisleipää tai yrttejä
Luomuruisleivän leipominen ei ole vaikeaa. Majatalo Puukarin Pysäkin emäntä Anni opettaa kuinka oikea ruisleipä valmistuu majatalon omasta yli 100 vuotta vanhasta juuresta. Tai jos tulet touko-kesäkuussa voit valita Yrttityöpajan, jossa emäntä opastaa yrttien hyötykäytöstä. Illallinen, sauna, yöpyminen majatalossa. Aamiaisen jälkeen kuljetus seuraavaan majataloon.

2.Päivä
Karjalaiset leivonnaiset ja jälkiruoat
Laitala Lomien emäntä Henna tykkää herkuista karjalaiseen tapaan. Henna neuvoo niksit karjalaisiin leivonnaisiin ja ihaniin jälkiruokiin. Illallinen, sauna, yöpyminen majatalossa. Aamiaisen jälkeen kuljetus seuraavaan majataloon Pihlajapuuhun.

3. Päivä
Kuinka ruokaa valmistetaan avotulella karjalaisella korostuksella?
Äksy Ämmä eli majatalo Pihlajapuun emäntä Minna tietää ja tuntee niin loimuttamisen, nuotiokalan kuin tikkuleivän valmistuksen salat.  Miltäs kuulostaisi karjalaiset muurikkaletut kuha tai lohitäytteellä tai makeasti mansikoilla. Illallinen, sauna, yöpyminen majatalossa. Aamiaisen jälkeen kuljetus seuraavaan majataloon Männikkölän Pirttiin.

4. Päivä
Maan parhaat Karjalanpiirakat
Männikkölä Pirtin karjalanpiirakan tunnettaan maultaan kautta koko suomen maan. Ritvan leipoo perinteisen ja gluteenittomat karjalanpiirakat, sultsinat kuin vatruskatkin yli 30 vuoden kokemuksella. Illallinen, sauna, yöpyminen majatalossa. Aamiaisen jälkeen kotimatkalle.

Hinta: 640€ / 4 vrk, 5 päivää tai 160 €/hlö/vrk.
Lapset 4-12v. -50%


Hintaan sisältyy: Täydenpalvelun ruokaretki majatalosta majataloon: yöpymiset majataloissa täysihoidolla (aamiainen, lounas, päivällinen), opastus ruokien valmistuksessa, sauna, matkatavara- ja henkilökuljetukset tai kesällä polkupyörä varusteineen, retki-info. Lähtöpäivän ruokailuista hintaan kuuluvat aamiainen ja eväät kotimatkalle.