Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK

Wanhojen Laiwojen juhlaregatta

Paksuniemen satamassa 20.-22.7.2018

Veneilykesän ehkäpä odotetuin tapahtuma saa värikkään alkusysäyksen, kun perjantaina 20.7. iltapäivällä noin 35 huvikäyttöön muutettua entistä työalusta lipuu Paksuniemen satamaan Rääkkylässä. Kippareilla onkin kippistelyn paikka, kun Pohjois-Savon ja Suur-Saimaan Wanhat Laiwat juhlivat 30. yhteistä, koko Saimaan vesistön kattavaa, regattaa.

Veneilyn hiipumisesta on puhuttu valtakunnan tasoa myöten, mutta puuhamiehenä toimiva pohjoissavolaisten puheenjohtaja Jorma Leskinen kuitenkin myhäilee tyytyväisenä: "Ensimmäinen regatta järjestettiin vuonna 1988 Imatralla ja 10-vuotisjuhlat vietettiin myös täällä Paksuniemessä. Viime vuonna oli vuorossa Joutseno, jonka jälkeen olemme saaneet jo puolenkymmentä uutta innokasta jäsentä. Regatta aloitetaan perinteisesti kipparikokouksella ja aamuvisselit töräytellään ilmoille lauantai- ja sunnuntaiaamuina klo 9."

Monenmoista ohjelmaa on totutusti tarjolla Paksuniemen tapaan koko viikonlopun ajan. Perjantai-iltana laulellaan Karaokea - happy hour klo 19-21 - ja lauantai-iltana on vuorossa Musaboxi-iltamat toivelevyjen tahdissa. Ravintola avaa ovensa la-su jo klo 9 torventöräyksin, myös monipuolinen Regattamenu kannattaa testata Meijerin Majatalon uniikissa entisajan tunnelmassa, kun taas Aukustin aitta ja Hannan huone tarjoavat edullisen ja eksoottisen yöpymisvaihtoehdon seikkailumielisille! Tervetuloa vaikka koko viikonlopuksi - saunat, hiekkarannat ja kesän maku! Pihapiirissä myös Satamapuoti, tilaviinimyymälä Kielletty hedelmä ja Myllymuseo taidegallerioineen.

Yleisöä hemmotellaan lauantaina klo 13-16, kun kaikkiin aluksiin on avoimet ovet ja kipparit kertoilevat kiinnostuneille huimia tarinoitaan. Vanhimmat alukset ovat peräisin 1800-luvulta ja koot vaihtelet 10 ja 25 metrin välillä. Isoimmat laivat kiinnitetään yhteistyökumppani UPM:n toimittaviin jykeviin tukkinippuihin kulkusiltoineen. Paksuniemi oli vanhaan aikaan vilkkaan vesireitin varrella oleva markkinapaikka, jonne laivat toivat tuulahduksia maailmalta ja nytkin on luvassa markkinahumua kesäpäivän ratoksi, joten kannattaa piipahtaa hauskaan tapahtumaan ja hieraista silmiään...tapahtuuko tämä sittenkin sata vuotta sitten?

Yhteystiedot

Paksuniemen Satama
Paksuniementie 241, 82300 Rääkkylä
puh. 040 683 8748
paksuniemi@luukku.com
www.paksuniemi.com

regatta 2018 kaarisilta pieni.jpg
Viime vuonna säät suosivat regattaa Joutsenossa