Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK

Pohjoisen Saimaan saaristo kutsuu joulun viettoon

Mikäpä olisi parempi tapa aloittaa jouluun valmistautuminen kuin treenaamalla vatsalihaksia mukavassa seurassa kylätalolla 114-vuotiaan nuorisoseuran tarjoaman itämaisen tanssin opein? Rääkkylässä Saimaan pohjoisilla saarilla Oravisalossa ja Varpasalossa sopii hyvin osallistua kyläläisten yhteisiin rientoihin joulua odotellessa. Yhteinen joululaulutuokio Varpasalon kylätalolla virittää joulutunnelmaan. Ohjatut kuntoilutunnit kahdesti viikkoon jatkuvat kylätalolla jouluun saakka.

Kauppa-autolla käynti ei onnistukaan ihan joka paikassa. Suosittelemme reippailua kauppa-auton pysäkille Varpasalon saaressa perjantaisin kello 11. Pysäkiksi kannattaa valita elokuvaohjaaja ja -käsikirjoittaja Markku Pölösen elokuvissa tunnetuksi tekemä maitolaituri ”Pusukoppi” Varpasalossa. Elokuvien tanssilava löytyy Kivisalmesta. Siellä voi käydä haaveilemassa matkalla Rääkkylän kirkonkylälle.

Joulu Rääkkylä lyhtykoriste.jpg

Rääkkylän kirkonkylällä joulun odotukseen on tarjolla konsertteja ja teatteria, ruokaa ja juomaa. 25.11. pidettävä Rääkkylän joulunavaus on samalla kunnan ikioma itsenäisyysjuhla. Tällöin kylän keskusta täyttyy paikallisista ja kauppiaista. Tarinatuvan kirpputorin lisäksi myytävää ja ostettavaa löytyy myös Osuuspankin yläkerrasta. Lapsilla on oma puuhaparkki, musiikkiopiston nuoret esiintyvät ja valokuvanäyttely avataan. Onnen Kaupassa on aina paikallisten tekemiä tuotteita. Karjalan Ruusun joulupuodista voi hankkia kukkien lisäksi ainakin lyhteitä linnuille ja vastoja joulusaunaan.

Kun kirkonkylän juhlahulinaan väsyy tai teatteripaketti jouluruokailuineen ja leikkimuseoineen on koettu, on aika palata saarille rentoutumaan, nauttimaan luonnon rauhasta ja hiljaisesta talven tulosta takkatulen ääreen. Luonnonrauhasta haaveilevalle suosittelemme saariston Apajalahden luontopolkua, 2,8 kilometrin pituista ympyrälenkkiä.

Joulun odotukseen Varpasalon länsirannan Suursaaressa joulunpunainen Villa Raita tarjoaa asukkailleen joulun alla (23.11.-21.12)  
- 2 yön majoituksen maks. 6 hlöä 500 eurolla (+ liinavaatteet 12 euroa/hlö) 
- ilmaiset vatsatanssit Varpasalon kylätalolla lauantaina 24.11. klo 13.30 – 15 
- purkillisen Jaana Nikkilän (www.luomumansikka.fi) Luomuhunajaa
Lisätiedot:
www.kareliacottages.com
info@kareliacottages.fi

Psst! Saariston tunnelmaan pääsee parhaiten käyttämällä reittiä Liperin ja Arvinsalmen lossin kautta.

Lue lisää Rääkkylän joulunalusajan tapahtumista täältä.