Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK

Kotista ja kauppasta

- Äiti, mitä on tiskata, kysyi pieni leikkimuseon kävijä äidiltään. Pikku hellalla oli vati täynnä astioita – havainnollistamassa, miten ennen vanhaan tiskattiin. Leikkimuseo Kotista Rääkkylässä esittelee entisajan leikkejä ja leikkikaluja, itse asiassa monia vanhoja työtapoja. Sitähän lapset perässä, mitä aikuiset edellä. Pieteetillä kunnostetussa, mansardikattoisessa hirsitalossa leikitään kotista, kauppasta, koulusta. Siellä kehrätään, kudotaan, ommellaan, paimennetaan lehmiä – ja liikutaan hevosilla, junilla, autoillakin. Kaikkea leikisti.

Vanhimmat leikkikalut ovat 1800-luvun puolelta, suurin osa seuraavalta sadalta vuodelta. Esillä on suomalaisia, ruotsalaisia, saksalaisia ja paljon Suomessa leikittyjä neuvostoliittolaisia leikkikaluja.

- Nukkemuseo on väärä sana, painottavat talon vallanneet mollat ja nallet. 
- Meillä on täällä täydelliset kodit, talot ja tavarat. 
- Suuren suuri barbitalokin ja siihen liittyvä tarina.

Pikkukodit ja leikkien kokoonpanot kerrostuvat eri elämänvaiheista. Osa huonekaluista ja astioista on perittyjä, osa ostettuja tai itse tehtyjä. Joukossa on vanhaa ja uutta, arvokasta ja aivan kitsiä. - Aivan niin kuin teidän ihmistenkin kodeissa, muistuttavat nuket.

Kotista_puhelimet.jpg
Näin ennen kännykkäaikaa

Leikkikaluina on myös joutotavaroita, lapsille aarteina olevia roskiakin. Niistä kertoo oven päältä kurkisteleva satajalkainen. Lasten kekseliäisyydellä ei ole rajoja.

Leikkimuseo Kotista
Pikkupuoti ja kahvio
Pötsönlahdentie 127
82300 Rääkkylä
puh. 050 357 3344
www.leikkimuseokotista.fi Pääsymaksut:

Aikuiset: 5 euroa
Lapset: 3 euroa

Puhumme myös englantia ja venäjää.

Kotista_krokotiili.jpg
Krokotiili Gena seikkailee saduissa ja kesäteattereissa, mutta asuu leikkimuseossa