Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK

Kukkakuhhaus 18.-19.8.2018 Rääkkylässä

Kukkakuhhausta vietetään jälleen 18.-19.8. viikonloppuna Rääkkylässä, Pohjois-Karjalan eteläosassa. Kukkakuhhaus on maalaisromanttinen kylätapahtuma, jonka pääosassa ovat värikkäät loppukesän kukat. Kukkia pääsee paitsi ihailemaan, niin halutessaan myös poimimaan Karjalanruusun mittavalta kukkapellolta.

Karjalanruusun kukkapelto on hehtaarin kokoinen, kerrassaan harvinainen leikko- ja kuivakukkien erikoisviljelys. Pellolla kasvaa parikymmentä kukkalajia, tärkeimpinä erilaiset asterit, ikiviuhkot ja auringonkukat. Hyvällä säällä kukkapelto houkuttelee paikalle paljon perhosia.

Kukkapellon ohella tilan päänähtävyys on vanhan navetan ylisten kuivakukkien kuivaustila, Kukkataivas. Kuhhauskujan varressa on lähiseudun alkutuottajien myyntikojuja, paikalle on tulossa muun muassa laadukkaiden pärekorien, piirakoiden ja kukkojen myyjiä. Tarjolla ovat ensimmäiset tuoreet sadonkorjuukauden tuotteet.

Kukkakuhhaus 1.jpg
Kuhhauksessa ei tarvitse olla nälissään, sillä myynnissä on herkullista keittoa; lähiruokaa parhaimmillaan. Jälkiruoaksi varmasti maistuvat hillotut letut. Talo tarjoaa kahvit ja vehnäset juhlateltassa, jossa soi lähes tauoton haitarimusiikki. Ruokahuollosta ja tarjoiluista vastaavat useat paikalliset yhteisötahot.

Kuhhausalueella on monenlaista muutakin koettavaa ja nähtävää. Värikkäässä Kalle-kukon kanatarhassa riittää ihailtavaa lapsille ja lapsenmielisille. Lapsille on varattuna iso hiekkakasa leikkejä varten sekä poni molempina päivinä klo 12-14.

Kukkakuhhauksessa on käynyt viime vuosina reilusti yli tuhat kukkien ystävää vuosittain. Kannattaa siis nytkin tulla tähän hienoon kukkajuhlaan Rääkkylän sydänmaille, Haapasalmen kauniiseen kylään. Kuhhaus on avoinna molempina viikonlopun päivinä klo 9-17. Tilaisuuteen ei ole pääsymaksua.

Karjalanruusun kukkapellolle on opasteet Kitee-Rääkkylä-Liperi -päätieltä alkaen. Paikalle on Kiteeltä 30 km, Joensuusta 60 km ja Savonlinnasta 100 km. Lisätietoja www.karjalanruusu.fi

Karjalanruusun kukkapelto ja kuivakukkavarasto
Avoinna heinäkuun puolivälistä syyskuun puoliväliin
ma-la 10-16 ja su 12-16