Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK

Reitistö maastopyöräilyyn, polkujuoksuun ja retkeilyyn

”Tosi monipuoliset ja tylsistymään ei pääse!”, kehuvat lajin harrastajat reittejä yhteen ääneen. Karelianpolut ovat uusi patikointiin, polkujuoksuun ja maastopyöräilyyn sopiva reittikokonaisuus Kiteellä, Tohmajärvellä ja Rääkkylässä. Erimittaisia reittejä on yhteensä 40 kilometriä ja niille pääsee helposti taajamien keskustasta. Hyvin opastettu reittipohja palvelee myös muita luonnossa liikkujia – niin sienestäjiä, marjastajia kuin koiranulkoiluttajiakin.

Reittejä on tarjolla monen tasoiselle harrastajalle, ja niiden pituus vaihtelee viidestä kahdeksaan kilometriin. Aloittelijalle sopiva reitti on esimerkiksi Rääkkylän keskustasta starttaava 5 kilometrin mittainen Savilahti Trail, joka tarjoaa mielekästä polkua kauniissa metsässä. Kovimman luokan haasteita tarjoavat puolestaan Kiteen Hutsi Trail ja Tohmajärven Pekan Trail. Näillä 7 km lenkeillä on yli 200 metriä nousua ja laskua! Kaikkiin reitteihin yhdistyy lisäksi kilometrikaupalla opastettuja luontopolkuja, joten kuljettavaa riittää!

 

Maastopyöräilykausi Keski-Karjalassa ei rajoitu pelkkään kesäkauteen. Kiteen Talvi Trail pidetään ajokunnossa maastopyöräilijöille ja lenkkeilijöille myös talvella. Talvipolku on tiettävästi ainoa laatuaan koko Pohjois-Karjalassa. Tervetuloa harrastamaan Keski-Karjalaan ympäri vuoden!

Lisätietoja reiteistä ja kartat löydät kuntien verkkosivuilta:
www.kitee.fi/karelianpolut
www.raakkyla.fi/karelianpolut
www.tohmajarvi.fi/karelianpolut
#karelianpolut

 Kuvahaun tulos haulle facebook logo Kuvahaun tulos haulle instagram logo

Tour de Kareliapolut -maastopyöräilykilpailu