Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK

Tervetuloa patikoimaan ja nauttimaan luonnosta!

Opastetulla Kansallispuisto -patikalla nautit upeista maisemista ja liikkumisesta luonnossa. Opastetulla retkellä, saat retkestäsi paljon enemmän. Oppaan johdolla tutustut alueeseen ja alueen historiaa ja kuulet mukavia tarinoita matkan varrella.

- Tähän pakettiin on valittu kolme hyvin erilaista, toisistaan poikkeavaa kansallispuistoa Koli, Hiidenportti ja Tiilikkajärvi. Retket sopivat normaalikuntoisille patikoinnista ja ulkoilusta kiinnostuneille. Tervetuloa täydenpalvelun patikalle!

Koli & Hiidenportti

2 vrk

Koli on Suomen tunnetuin kansallismaisema. Muun muassa Jean Sibeliusta, Eero Järnefeltiä ja Juhani Ahoa innoittanut maisema on yhä luonnossa liikkujien, vaeltajien ja taiteilijoiden rakastama.

Kolin kansallispuiston parasta antia ovat vaarojen huipuilta avautuvat huimaavat maisemat. Ukko-Kolin huippu kurottaa 347 metriä merenpinnan ja 253 metriä Pielisen pinnan yläpuolelle. Ukko-Kolilta voit ihailla Pieliselle avautuvaa upeaa kansallismaisemaa. Paha-Kolin kvartsikielekkeeltä näet yli Kolinuuron Pieliselle. Akka-Kolilta katselet Kolinselän järvimaisemia ja eteläisimpänä siintävää näköaloistaan kuulua Vesivaaraa. Akka-Kolin näköalapaikan alapuolella sijaitsee suosittu vihkipaikka Hiljaisuuden temppeli. Hienoja maisemia näet myös Mäkrävaaralta, Paimenenvaaralta, Pieni-Kolilta, Jauholanvaaralta ja Hirvivaaralta.

Patikointireitti: Mäkrän polku 7,2 km. Rengasreitin lähtöpiste on Ukon Yläpiha. Reitti kulkee Kolin lakien yli ja laskeutuen välillä Mäkrän- ja Purolanahoille, joilta polku lähtee nousemaan Mäkrän rinnettä ylös. Mäkrävaaralta reitti jatkuu Pienen-Mäkrän yli Ikolanaholle ja edelleen Mäkränaholle. Nähtävää reitin varrella: Kansallismaisemat Kolin huipuilta, kaskiahot, Mäkrävaaran näköalapaikat ja Eero Järnefeltin maalauspaikan sekä monimuotoista vaaraluontoa.

syksy Raija Kokkola Visitkarelia.fi
@raijakokkola

Hiidenportti - ikiaikaista kauneutta
Hiidenportin alkuvoimainen rotkomaisema on vaikuttava näky. Kansallispuisto tarjoaa kohteita ja tarinoita myös kulttuurihistoriasta kiinnostuneelle. Jylhälle kalliorotkolle johtavan polun varrella voit kokea salaperäisen kuusikon, kauniisti karun kukkaniityn ja kaskiahon tunnelman.

Hiidenportin nähtävyydet: Hiidenportin rotko pystysuorine kallioseinämineen on kansallispuiston tunnetuin nähtävyys. Kovasinvaaran taloautio tarjoaa mielikuvia elämästä erämaiden keskellä ja esittelee kainuulaista perinnemaisemaa. Kulttuurihistoriaan liittyvät kohteet, mm. savotta- ja uittokämppien rauniot, uittopadot, närelenkin vääntöpuu, pilkkapolut, heinäsuovien pohjat, tervahaudan pohjat ja kaskikoivikot.

Patikointireitti: Hiidenkierros, 3-5 km, rengasreitti. Keskivaativa reitti. Paikoitellen vaativakin reitti palkitsee kulkijan komeilla näkymillä Hiidenportin rotkolla.   

Patikointipaketti 2 vrk Koli ja Hiidenportti 
Hinta: 298 € /hlö/2 yötä, 3 päivää.
Hinta sis. majoituksen Majatalo Pihlajapuussa täysihoidolla (majoitus, aamiainen, lounas, kahvit/teet, illallinen, sauna) Retkieväät, opastettu patikkaretki, kuljetukset.
Lisävrk: Aamiaismajoitus 50€/vrk.
Min. 2 hlöä.
Voimassa:
25.-30.6.2019.
2.9.-30.10.2019.

Ohjelma
Tulopäivä

-majoittuminen
-illallinen
-sauna

1.Patikointi /Koli
-retkilounas ja kahvit, välipalat
-sauna
-illallinen

2. Patikointi /Hiidenportti
-retkilounas ja kahvit, välipalat. Kotimatkalle.

Koli, Hiidenportti ja Tiilikkajärven Kansallispuisto

3 vrk

Tiilikkajärven Kansallispuisto
Puiston upein hiekkaranta on Venäjänhiekka, jonka nimi ei ole sattuma: Täyssinän rauhan (vuonna 1595) rajanvedosta jäi Tiilikkajärveen muistoksi kivi, johon on hakattu Ruotsin ja Venäjän merkkeinä kruunu ja risti. Tiilikkajärven hiekkarannoilla, harjuilla, tuoksuvilla tupasvillaisilla soilla ja metsien huminassa voit tuntea luonnon väkevän vaikutuksen. 

Patikointireitti: Uiton kierto, 7 km + Autionkierto (3,2 km) Reitit ovat helppokulkuisia.  

Lue lisää kohteista >> www.luontoon.fi
Koli_Ukko-Koli.jpg

Patikointipaketti 3 vrk Koli, Hiidenportti ja Tiilikka
Hinta: 430€ /hlö/3 yötä, 4 päivää
Hinta sis. majoituksen Majatalo Pihlajapuussa täysihoidolla (majoitus, aamiainen, lounas, kahvit/teet, illallinen, sauna) Retkieväät, opastettu patikkaretki, kuljetukset.
Lisävrk: Aamiaismajoitus 50€/vrk.
Min. 2 hlöä.
Voimassa:
25.-30.6.2019.
2.9.-30.10.2019.

Ohjelma
Tulopäivä:
Majoittuminen, illallinen, sauna

1.Patikointi /Koli
-retkilounas ja kahvit, välipalat
-sauna
-illallinen

2. Patikointi /Hiidenportti
-retkilounas ja kahvit, välipalat
-sauna
-illallinen

3. Patikointi /Tiilikka
-retkilounas ja kahvit, välipalat. Kotimatkalle

 

Myynti ja varaukset 
Äksyt Ämmät Oy
Puh. 050 477 2570 
sales@aksytammat.fi
www.aksytammat.fi