Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK

Rakkaudesta karjalanpiirakoihin

Täytteestään karjalanpiirakka tunnetaan - Riisi, peruna vai ohra?

Karjalanpiirakan oikeasta reseptistä keskusteleminen herättää muuten niin leppoisissa pohjoiskarjaisissa lämpimiä tunteita. Majatalo Puukarin Pysäkin Anni Korhonen leipoo pelkästään kotimaisesta luomuohrasta piirakkapuuron ja samalla toivoo, että pikkuhiljaa piirakkapuuron täytteenä käytetty ulkomaalainen riisi vaihtuisi kotimaassa viljeltyyn ohraan.

Männikkölän Pirtin Ritva Ryttyläinen tekee piirakoita kaikilla kolmella eri täytteellä (riisi, ohra ja peruna). Ryttyläinen kertoo, että täytteistä riisi on suosituin. 

Ilomantsin Ravintola Parppeinpirtin piiroomestarit leipovat karjalanpiirakoita etenkin riisitäytteellä, toki muutkin täytevaihtoehdot ovat mahdollisia.

Onneksi munavoille ei ole näin montaa vaihtoehtoa - ja se käy kaikkiin piirakoihin. Käsintehtyjä karjalanpiirakoita myydään mm. Parppeinpirtillä ja kesäisin Joensuun torilla. Männikkölän Pirtin karjalanpiirakoita voi tilata suoraan Männikkölän leipomosta ja ostaa raakapakasteena ympäri Suomen. Ennakkotilauksesta piirakoita leipovat esimerkiksi Maijan Juhla- ja Pitopalvelu ja Puukarin Pysäkki.

Tutustu Majatalosta majataloon Karjalaiseen ruokamatkaan.

visitkarelia.fi Nurmes.jpg