Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK

Koe Suomessa ainutlaatuinen ja eksoottinen elämys, jollaista ei mistään muualta maailmasta löydy!

Huippupesäpallon kirkkain kruununjalokivi, maailman suosituin tähdistöottelutapahtuma Itä-Länsi, valloittaa kautta aikain ensimmäisen kerran Joensuun 29.6.-1.7.

Maailmalla suosituksi ilmiöksi on kohonnut käsite ’bucket list’ – unelmalista asioista, jotka jokaisen tulisi kokea elämänsä aikana. Tuhannet katsojat lisäävät vuosittain omalle listalleen täpän Itä-Länsi-tapahtuman kohdalle. Suomen pitkäikäisin tähdistöottelu viehättää yhdistelemällä perinteisen urheilujuhlan tuntua moderniin huippu-urheiluun ja maailman parhaimpien pelaajien henkeäsalpaaviin taidonnäytteisiin. Lisäksi Joensuuhun valmistunut upea ja nykyaikainen Kerubi Stadion vie pesäpallo-ottelun puitteet kokonaan uudelle tasolle.

Idän ja Lännen hegemoniasta on pelattu vuodesta 1932 lähtien tasaisissa merkeissä. Miesten puolella Itä siirtyi viime vuonna edelle voitoin 37-36, naisten osalta sen sijaan Länsi liihottaa voittoputkessa lukemin 28-25. Alkavalla kaudella Superpesiksessä on mukana useita kaikkien aikojen pelaajia. Suurella yleisöllä on mahdollisuus nähdä tositoimissa pesispörssin ykkösnimi, 21 Itä-Lännen Toni Kohonen, etenijäkuningas Sami Haapakoski, kunnarikunkku Juha Korhonen, mitalitilaston ykköstilaa havitteleva Roope Korhonen, naisten etenijätilaston kärkikymmenikköön noussut Emmi Viitala ja useat muut tähdet.

Itä-Länsi-valinta tulee kuitenkin joka vuosi ansaita pelillisillä näytöillä, sillä kilpailu on rajua ja vain parhaat pääsevät mukaan. Sekä Idän että Lännen joukkueisiin valitaan 13 pelaajaa ja kaksi pelinjohtajaa. Tähdistöotteluiden kategoriassa Itä-Länsi erottuukin edukseen tinkimättömän kilpailullisuutensa ja urheilullisuutensa myötä. Loukkaantumisriskejä pyritään tietysti välttämään, mutta muuten pelaajat laittavat kaiken peliin ja tavoittelevat voittoa omalle joukkueelle. Arvostettu kunnianosoitus on kentän parhaan pelaajan pysti, joka jaetaan ottelun arvokkaimmalle pelaajalle.

Valinta arvo-otteluun on kunnia-asia, ikään kuin maajoukkuevalinta, joka muistetaan mainita isolla ansioluettelossa.

– Onhan se kunnia tulla pelaajana valituksi joukkueeseen, silloin tietää onnistuneensa alkukauden peleissä. Lännen paita on tuttu edellisiltä vuosilta, joten olisihan se hieno päästä tutustumaan myös Idän äijiin, Lännestä Idän puolelle siirtynyt Joensuun Mailan tähtilukkari Juha Puhtimäki heittää.

– Itä-Länsi on kohtaamispaikka, joka tuo yhteen koko Suomen pesäpalloperheen sekä lähialueen urheilun ystävät. Aion ehdottomasti olla mukana, kun huipputapahtuma järjestetään vielä uudella upealla Kerubi Stadionilla täällä Joensuussa. Itä-Lännen tunnelma on todella mahtava sekä ainutlaatuinen ja parhaiten sen ymmärtää paikan päällä, Puhtimäki vinkkaa.

Nykyisin Itä-Länsi on viiden huippuottelun viikonloppu. Tapahtuman avaa perjantaina A-poikien arvo-ottelu, johon Pohjois-Karjalan maakuntaliitto tarjoaa maksuttoman sisäänpääsyn. Lauantaina vietetään naisten päivää, kun estradin valtaavat maailman parhaat B-tyttö- ja naispesäpalloilijat. Tapahtuman huipentaa sunnuntaina B-poikien arvo-ottelu sekäjärjestyksessään jo 84. miesten Idän ja Lännen kohtaaminen. Ainoastaan sotavuosina 1941-42 ja 1944 jokavuotisesta traditiosta jouduttiin luopumaan.

Osallistu ja tule mukaan tekemään historiaa! Kautta aikain ensimmäisen Joensuun Itä-Lännen liput myy Ticketmaster Suomi osoitteessa www.ticketmaster.fi. Kerubi Stadionin vieressä sijaitsevalle tapahtumatorille on vapaa pääsy koko tapahtuman ajan. Tervetuloa herkuttelemaan ja maistamaan lähiruokaa sekä tutustumaan tuote-esittelyihin!

Lisätietoa Itä-Länsi-tapahtumasta: www.ita-lansi.fi

 

IL logo 2018 Joensuu RGB copy.jpg