Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK

Botaniaan Talvipuutarha

Talvipuutarha avautuu lauantaina 19.1.

Botanian Talvipuutarhaan taidenäyttely jäästä. Paikalle jäätaiteen maailman huiput!

Toteutuksesta vastaa Jäälinna ry ja neljä huippujäätaiteilijaa maailmalta. Jäätaiteen tekemistä voi seurata paikan päällä 11.-14.2. Varsinainen näyttely avataan ystävänpäivänä klo 18.00.

Tunnetuin jäätaiteilijoista on Jakutiasta saapuva Fedor Markov. Hän on ammatiltaan mammutinluuveistäjä, jolla on ollut lukuisia näyttelyitä ympäri maailmaa. Hänen mukanaan saapuu Jakutiasta myöskin kansainvälistä menestystä saavuttanut taiteilija Yegor Sleptcov. Kolmas jäänveistäjä saapuu Mongoliasta - Lkhagvadorj "George" Dorjsuren, joka on kaikista kysytyin jää- , puu- ja hiekkataiteilija maailmassa. Hänellä on ansioluettelossaan mm. kaksi maailmanmestaruutta jäänveistossa. Neljäs jäänveistäjä on Suomen tuotteliain jäänveistäjä ja suomenmestari Anssi Kuosa. Hänellä on oma jääateljee Helsingissä, jossa hän työskentelee päivittäin. Edellinen suuri työ oli Muumien Taikatalvi -näyttelyn johtaminen ja veistäminen Leppävirran jääluolaan.

Taiteilijat osallistuvat Botanian tapahtuman jälkeen Jäälinna ry:n kiertueelle mm. Joensuun torilla myöhemmin helmikuussa. Lisätietoja talven 2019 jääfestivaaleista www.jaalinna.fi.

Talvipuutarhaan ja trooppiseen sisäpuutarhaan yhdellä sisäänpääsymaksulla
Talvipuutarha ja trooppinen sisäpuutarha ovat avoinna Botanian aukioloaikoina keskiviikosta sunnuntaihin. Yhdellä sisäänpääsymaksulla pääsee viihtymään molemmissa.

— Talvipuutarhan lumisia rakenteita täydennetään koko talven ajan. Lapsille sopivat pulkkamäki, lumilinna ja lumilabyrintti ovat valmiina avajaisissa. Luistinrata rakentuu sitä mukaan kun pakkastilanne sen sallii. Jääveistokset valmistuvat ystävänpäiväksi helmikuussa ja lumiveistoksia nousee eri puolille puutarhaa tammi- ja helmikuun aikana. Talvipuutarha on avoinna niin pitkään kun vain talvea riittää, Kari Kola visioi.

Lippuja voit ostaa Botaniasta ja Botanian verkkokaupasta. Botania-korttilaiset pääsevät vapaasti. »Verkkokauppa

Lisätiedot:
Minna Valonen
Tuottaja, Valoparta Oy
050 386 4280
minna.valonen@valoparta.com
www.botania.fi

Kuva: Botania.fi