Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK

Karjalaiset ruokaretket

Lähde makumatkalle tutustumaan karjalaiseen pitopöytään!

Karjalanpaisti, karjalanpiirakat, metsäsienet, järvikalat, uunijuurekset, kasvikset, kukkoset, pyöröt, vatruskat… Tätä herkullista listaa voisi jatkaa loputtomiin. Nämä kaikki edellä mainitut, maukkaat ruoat kuuluvat karjalaiseen ruokakulttuurin ominaispiirteisiin. Karjalainen ruokakulttuuri on saanut runsaasti  vaikutteita naapurimaaltamme Venäjältä, joka on tuonut karjalaiseen pitopöytään erityispiirteenä uuniruoat, sienten käytön sekä maitopohjaiset ruoat.

Karelia à la carte on pohjoiskarjalaisten ravintola-, elintarvike- ja matkailuyritysten verkosto. Yli 20 vuotta sitten perustettu verkosto kokoaa vuonna 2018 yhteen lähes 70 yritystä. Karelia à la carten arvoihin kuuluu: Karjalaisuus, paikallisuus, omaleimaisuus, vieraanvaraisuus ja luonto.

Vuodesta 2007 on valittu vuosittainen karelia à la carte yritys. Vuoden 2018 karelia à la carte-yritykseksi valittiin Kontiomehu. Näille yrityksille annetaan tunnustus hyvästä karelia à la carte -arvojen noudattamisesta, ja esimerkillisestä karjalaisen ruokakulttuurin edistämisestä. Täältä löydät kaikki yritykset, jotka ovat saaneet karelia á la carte-leiman.

Karelia à la carte järjestää erilaisia karjalaisia ruokaretkiä Pohjois-Karjalassa. ProAgrian Johanna Rinnekari järjestää valmiita ruokareissuja, tai mahdollisuus on myös räätälöidä pakettimatkoja  omaan suunnitelmaan sopivaksi. Valmiista paketeista valittavana on yön yli mittainen reissu tai muutaman tunnin päiväreissuja. Ruokamatkoissa tutustutaan karjalaisen perinneruokaan ja yrityksiin. Samalla on mahdollisuus tutustua muihin paikallisiin yrityksiin. Lisätietoja ruokamatkailupaketeista löydät Karelia à la carten -sivuilta.