Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK

Karjalainen ruokamatka - Majatalosta majataloon aitojen makujen äärellä

Tervetuloa Pohjois-Karjalan ja Pielisen pohjoispäähän, aitojen makujen ja karjalaisen ruokakulttuurin alkusijoille. Rakkaudesta ruokaan valmistamme ruuan puhtaista raaka-aineista itäsuomalaista ruokakulttuuria kunnioittaen. Kussakin majatalossa pääset tutustumaan ja halutessasi opettelemaan karjalaisten herkkujen valmistusta. Kaikki majatalot kuuluvat Karelia à la carte- verkostoon, joka on pohjoiskarjalainen ravintoloiden, matkailu- ja elintarvikealan yritysten verkosto. Jokaisella majatalon emännällä on omat vahvuutensa ruoanlaitossa, joten vieras pääsee neljän erilaisen emännän ruokapöytään.

1. päivä Ruisleipää tai yrttejä
Luomuruisleivän leipominen vaatii monenlaisia niksejä onnistuakseen. Majatalo Puukarin Pysäkin emäntä Anni opettaa kuinka oikea ruisleipä valmistuu vanhan juuren ja luomuruisjauhojen avulla. Tai jos tulet touko-kesäkuussa voit valita Yrttityöpajan, jossa emäntä opastaa villiyrttien hyötykäytöstä.

2. päivä Karjalaiset leivonnaiset ja jälkiruoat

Laitala Lomien emäntä Henna tykkää herkuista karjalaiseen tapaan. Henna neuvoo niksit karjalaisiin leivonnaisiin ja ihaniin jälkiruokiin. Henna myös "tuunaa" karjalaisia herkkuja tähän päivään.

3. päivä Kuinka ruokaa valmistetaan avotulella karjalaisella korostuksella?
Äksy Ämmä eli majatalo Pihlajapuun emäntä Minna tietää ja tuntee niin loimuttamisen, nuotiokalan kuin tikkuleivän valmistuksen salat. Miltäs kuulostaisi karjalaiset muurinpohjaletut kuhatäytteellä tai makeasti mansikoilla?

4. päivä Karjalanpiirakat

Männikkölä Pirtin karjalanpiirakan tunnettaan maustaan ympäri Suomen. Ritva leipoo perinteiset ja gluteenittomat karjalanpiirakat, sultsinat kuin vatruskatkin yli 30 vuoden kokemuksella.

Hinta: 145 € / hlö / vrk tai 75 € / hlö päiväohjelma
Hintaan sisältyy: Täydenpalvelun ruokaretki majatalosta majataloon: yöpymiset majataloissa täysihoidolla (aamiainen, lounas, päivällinen), opastus ruokien valmistuksessa, sauna, matkatavara- ja henkilökuljetukset tai polkupyörä varusteineen retki-info. Lähtöpäivän ruokailuista hintaan kuuluvat aamiainen ja eväät kotimatkalle.

• Voit myös varata pelkän päivän ohjelman 75 €/hlö, ilman majoitusta.
• Minimihenkilömäärä 2 hlöä.

Myynti ja varaukset
Äksyt Ämmät Oy 
Puh. 050 477 2570 
sales@aksytammat.fi
www.aksytammat.fi
Y-tunnus: 1040890-7 | Rekisterinumero: 1949/03/MjMv 

valmismatka_rgb_295x295pxs.jpg