Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK

Kivaa tekemistä koko perheelle!

Pohjois-Karjala tarjoaa lukuisia käyntikohteita ja aktiviteetteja eri-ikäisille perheenjäsenille. Tältä sivulta löydät syyspäivien suosikkikohteet ympäri maakunnan. Pakkaa koko perhe mukaan ja viettäkää kiva päivä yhdessä!

Pohjois-Karjalasta löytyy kaksi suurempaa ympärivuotisesti aukiolevaa eläinpuistoa, Pikkukili Lieksassa ja Kitee Zoo Kiteellä. Outokummussa Vanha Kaivos tarjoaa ihmeteltävää niin lapsille kuin aikuisillekin ja kauniilla Lasten kalakeitaalla alle 12-vuotiailla on mahdollisuus kalastaa ilman erillistä lupaa. Joensuussa voit astua hetkeksi tropiikkiin Botanian kasvihuoneissa, tai leikkiä vaikka koko päivän Mukulakadulla. 

Nurmeksessa ja Bomban alueella koko perhe viihtyy kylpylän ja luontokohteiden ohella esimerkiksi Hyvärilän monipuolisten aktiviteettien parissa tai hevosia ja poneja rapsutellen. Uskaltaako joku perheen pienimmistä kenties ratsaille asti? Kiieksen kotieläintilalla pääsee myös rapsuttelemaan eläimiä, kuten kaneja, hevosia ja kissoja. Kylpylän poreisiin pääsee pulahtamaan myös Kiteen Pajarinhovissa.

Päivä raikkaassa ulkoilmassa herkullisilla eväillä tekee hyvää kaikille. Liperissä voi järjestää perheen kesken kisat frisbeegolfin parissa ja Juuassa koko perhe liikkuu Simpauttajan liikuntapuistossa tai ulkoilureiteillä. Heinävedellä Vihtarin luontopolku ja Karvion koululta lähtevä 1,7 kilometrin mittainen Karvion polku ovat pituudeltaan perheen pienimmillekin sopivia.

Myös Kontiolahdella voi pakata eväät reppuun ja tehdä päiväretken Kolvananuuron maisemissa. Outokummun erä- ja luontokeskuksessa on lapsille sopivia, 3-7 kilometrin mittaisia retkeilyreittejä ja ikioma Lasten kalakeidas. Kiteellä koko perhe seikkailee Sortolammen maisemissa. Myös maakuntamme kansallispuistot ja retkeilyalueet tarjoavat kauniita maisemia ja reipasta mieltä, oli kyse sitten pidemmästä reissusta tai nopeasta pyrähdyksestä.

Monipuolisia retkiä ja ohjelmia koko perheelle!

Katso lisää