Select language
 • Muistilista on tyhjä. Lisää kohteita ja sisältöjä muistlistalle painamalla "Lisää muistilistalle".

  Pinta-ala m2
  Makuuhuoneita kpl
  Nunc bibendum erat diam, non vulputate magna aliquam fermentum.
  5+2 henk
  Varaa
  999,99 €

Majatalosta majataloon pyörävaellus 2017 Nurmes-Valtimo

145,00 €
26.4.2018 - 27.4.2018

Kohteen kuvausMAJATALOSTA MAJATALOON PYÖRÄVAELLUS 2017

Tervetuloa polkemaan kiireettömästi maalaismaisemaan, nauttimaan kesästä ja karjalaisesta Karelia à la carte ruoasta.

Vaellusreitti kulkee Valtimon Puukarista Nurmekseen Bomban karjalaiskylän kautta Männikkölän Pirtille Pielisen rannalle. Majatalojen leppoisa tunnelma ja kotoisat yläkarjalan maalaismaisemat hemmottelevat matkan varrella. Pyöräilymatkaa kertyy 100 - 200 km riippuen reittivalinnasta ja päiväretkistä. Pyörävaelluksella tarjotaan aitoja makuja Karelia à la carte ruokapöydästä talon tapaan.

Ohjelma:
1. päivä
Saapuminen Valtimolle Majatalo Puukarin Pysäkille. Retki-info ja retken reittivalinnat. Katsotaan varusteet valmiiksi matkaa varten ja käydään ottamassa tuntumaa pyöräilyyn Rasimäen kylän raitilla. Sauna, päivällinen ja yöpyminen karjalaisia herkkuja tarjoavassa Majatalo Puukarin Pysäkissä.

Rasimäen kylä on Suomen suurin siirtokarjalaisten korpeen raivaama asutuskylä. Suurin osa kylän asukkaista tuli Suojärveltä. Kylä sijaitsee jylhien vaarojen ympäröimässä laaksossa, jonka pohjalla mutkittelee Rumojoki. Hiekkapintainen kylätie halkaisee kylän lähes viivasuorana. Rasimäen kylässä on ortodoksinen Johannes Kastajan muistolle pyhitetty tsasouna.

2. päivä
Majatalo Puukarin Pysäkiltä matka jatkuu Nuolijärveltä Valtimon kirkonkylän kautta Laitalan Lomiin Karhunpään kylään. Matka etenee perinteistä kylätietä pitkin kauniissa maalaismaisemassa. Reitin varrella käydään Nuolijärvellä pienessä ostosparatiisissa Marjapaikassa sekä Valtimon kirkonkylässä. Sauna, päivällinen ja yöpyminen Majatalo Laitalan Lomissa.  Pyöräilymatka majataloon on n. 25 km.

Laitasta melomaan. Laitalan Lomissa isäntäväki perehdyttää retkeilijät melonnan tekniikkaan ja perusteisiin, jonka jälkeen vieraat pääsevät omatoimiselle melontaretkelle. Karhujoen muuttuvat varsimaisemat tarjoavat melojille aina uutta nähtävää. Karhujokea riittää kymmeniä kilometriä, joten retken pituuden voi itse valita. Laitalan matkailutilalla on myös poroja, joihin vieraat voivat käydä tutustumassa.

3. päivä
Laitalan Lomista matka jatkuu kohti Nurmeksen kaupunkia. Nurmeksessa kannattaa tutustua vanhan kauppalan historiallisesti arvokkaaseen Puu-Nurmeksen alueeseen. Alueen asemakaava on kulttuurihistoriallisesti merkittävä ja suojelukohde. Nurmeksen vanhasta kauppalasta matkaa jatketaan matkailukaupunkiin, Bomban karjalaiskylään ja kesätorille. Kesätorin Kouffi Puodissa voi nauttia päiväkahvit ja tutustua kesätoriin ja karjalaiskylään. Matka jatketaan Männikkölän Pirttiin. Männikkölän pirtillä sauna, päivällinen ja yöpyminen.

4. päivä
Männikkölän Pirtiltä pyöräillään Aronsalmen kautta Majatalo Pihlajapuuhun. Sauna, päivällinen ja yöpyminen Majatalo Pihlajapuussa Äksyjen Ämmien vieraana.

Ohjelmavaihtoehdot Pihlajapuussa
1. Nälkömäki -pyöräretki. Pyöräillään Pihlajapuusta ihailemaan maisemia Nälkömäeltä Pieliselle päin. Pyöräretkeä jatketaan Koivikkolan kodan kautta, jossa on mahdollisuus nuotion tekoon ja makkaran paistoon, Viemenjärven ympäri takaisin Pihlajapuuhun. Pyöräilymatka noin 18 km.

2. Pyöräretki Raesärkille
Raesärkät sijaitsee Nurmeksesta länteen Kuopiontien länsipuolella. Alue kuuluu Natura 2000 –alueeseen. Maisemassa on erikoista harjumuodostumat, vesistöt, suoalueet ja vanhat metsät.
Alueen halki kulkeva retkeilyreitti noudattelee vanhaa kärrytietä, joten siellä voi hyvin liikkua myös pyörällä. Alueella on nuotiopaikkoja evästelyä varten. Pyöräilymatka yhteensä 40 km.

- Vaellus päättyy Majatalo Pihlajapuuhun.

 

Hinta: 145€ / hlö/vrk tai 75 € / hlö/ päiväohjelma

1hh lisämaksu: 20 €/hlö/vrk.

Hintaan sisältyy:majoitus täysihoidolla (aamiaiset, retkieväät, saunat, päivällinen sekä ohjelmapalvelut majatalossa), matkatavarakuljetus, retki-info ja kartta. Lähtöpäivän ruokailut: aamiainen ja retkieväät. Lisähinnasta: pyörä+kypärä+satulalaukut 55 € / vaellus.
Auton siirtomaksu aloitusmajatalosta päätepisteeseen 50 €. Kuljetukset lisähinnasta.

Lisätiedot ja kyselyt
Karelia Expert Matkailupalvelu
Puh. 050 336 0707
nurmes@visitkarelia.fi


VOIT OSTAA TUOTTEEN MYÖS VERKKOKAUPASTA.
Huom! Kun varaat pyörävaelluksen verkkokaupasta, merkitsethän varauksen lisätietoihin, milloin olet tulossa. Kiitos. Ostosi jälkeen olemme vielä yhteydessä sinuun sähköpostitse tai puhelimitse.

1) Klikkaa sivun yläreunasta Varaa ja siirry ostamaan.

2) Valitse kappalemäärästä haluamasi vaellusvuorokausien määrä.
Valitse lisäpalvelu, jos haluat vuokrata myös pyöräilyvarusteet.

3) Voit maksaa ostoksesi Suomen verkkomaksujen kautta.

4) Saat varausvahvistuksen sähköpostiisi.
 

Varaukset, lisätiedot ja kyselyt

Karelia Expert Matkailupalvelu Oy
Puh. 050 336 0707
nurmes@visitkarelia.fi

{Name}

Pinta-ala {Area} m2
Makuuhuoneita {Bedrooms} kpl
{Adults} + {ExtraBeds} henk
Odota hetki ladataan lisää...
Koli on kansallismaisema, kansallispuisto, matkailualue, laskettelu- ja hiihtokohde, eteläisen Suomen korkein kohta, geologinen nähtävyys, suomalaisen kulttuurin keskittymä. Koli.fi -sivusto kertoo alueen palveluista, tarjonnasta ja tapahtumista.
Tutustu
VisitKarelia.ru on VisitKarelia.fi:n sisarsivusto. VisitKarelia.ru tarjoaa koko Venäjän Karjalan matkailutarjonnan ulottuvillesi kaikessa kauneudessaan ja kaikkine mahdollisuuksineen.
Tutustu