Select language
 • Muistilista on tyhjä. Lisää kohteita ja sisältöjä muistlistalle painamalla "Lisää muistilistalle".

  Pinta-ala m2
  Makuuhuoneita kpl
  Nunc bibendum erat diam, non vulputate magna aliquam fermentum.
  5+2 henk
  Varaa
  999,99 €

Kuva1Eitekstiä.jpeg 

Jatkosodan päättymisestä 70 vuotta

 

Lieksa sotanäyttämönä (teksti Tauno Oksanen)

”Puhuttaessa nykyisen Lieksan alueesta viime sotien aikana on muistettava, että Lieksan kauppala käsitti varsinaisen keskustan ja sen ympärillä oli laaja Pielisjärven pitäjä. Kaikki taistelut ja merkittävät sotilaalliset tapahtumat keskittyivät Pielisjärven kunnan alueelle ja Lieksan kauppala oli lähinnä johtamis- ja tukialue sekä huoltokeskus. Pielisjärven alue ei ole koskaan ollut valtakunnallisesti sotilaallinen painopistealue, eikä se ollut sitä myöskään talvi- ja jatkosodan aikana. Kuitenkin ennen talvisotaa tehdyissä puolustussuunnitelmissa Pielisjärvi katsottiin erääksi tärkeimmistä neuvostojoukkojen hyökkäyssuunnista Laatokan pohjoispuolisilla alueilla. Jatkosodassa Lieksa toimi Rukajärven suuntaan hyökänneen 14. Divisioonan tukialueena ja pääasiallisena huoltokeskuksena.”

Olemme jakaneet sivuston kahteen eri osaan: käyntikohteisiin ja sotahistoria -osuuteen. Pääset tutustustumaan tarjontaan klikkaamalla sivun yläosassa olevia painikkeita: "Käyntikohteet" ja "Sotahistoria".

Lisätietoja sotahistoriaan liittyvistä tapahtumista ja tuotetarjonnasta saat: 

Karelia Expert Matkailupalvelu Oy
Pielisentie 22, 81700 Lieksa
puh 0400 175 323
lieksa@visitkarelia.fi

 Painike-kayntikohteet3.jpg
 
 Tapahtumat.jpg
 Historia.jpg
Painike-kayntikohteet3.jpg
Painike-kayntikohteet3.jpg
Painike-kayntikohteet3.jpg
Sotamatkailua
alk.49 €
Lähde katsastamaan Rukajärven suunnan taisteluiden niin kohtalokkaat kuin voitokkaatkin hetket kanssamme.
Koli on kansallismaisema, kansallispuisto, matkailualue, laskettelu- ja hiihtokohde, eteläisen Suomen korkein kohta, geologinen nähtävyys, suomalaisen kulttuurin keskittymä. Koli.fi -sivusto kertoo alueen palveluista, tarjonnasta ja tapahtumista.
Tutustu
VisitKarelia.ru on VisitKarelia.fi:n sisarsivusto. VisitKarelia.ru tarjoaa koko Venäjän Karjalan matkailutarjonnan ulottuvillesi kaikessa kauneudessaan ja kaikkine mahdollisuuksineen.
Tutustu