Select language
 • Muistilista on tyhjä. Lisää kohteita ja sisältöjä muistlistalle painamalla "Lisää muistilistalle".

  Pinta-ala m2
  Makuuhuoneita kpl
  Nunc bibendum erat diam, non vulputate magna aliquam fermentum.
  5+2 henk
  Varaa
  999,99 €

Kuva3Eitekstiä.jpg

 Lieksan sotahistoriakohteet

 

Rukajärvikeskus

Kuva4Uusi.jpg

Rukajärvikeskus on uusi raja-alueen sotahistoriasta kertova historiakohde Lieksan keskustassa rautatieaseman makasiinissa. Vuosina 1941–1944 taisteli Rukajärven suunnalla nykyisessä Venäjän Itä-Karjalassa tuhansia suomalaisia 14. divisioonan riveissä. Rukajärvikeskus esittelee vierailleen Rukajärven suunnan toisen maailman sodan tapahtumia valokuvin, videodokumentein, teoksin, rintaman puhdetyöesinein ja taideteoksin. Kattavan ja ainutlaatuisen aineiston on kerännyt Rukajärven suunnan historiayhdistys, joka vaalii Rukajärven suunnan ja rintamajoukkojen sotahistoriallisia perinteitä. Rukajärvikeskuksen näyttelyyn voi tutustua omatoimisesti ja sotahistoriaoppaan mukana.

 

Rukajärven tie

 

Kuva5Uusi.jpg

Rukajärven tie kuuluu samaan kokonaisuuteen Rukajärvikeskuksen kanssa. Noin 230 km pitkä tie lähtee itään Lieksan keskustasta ja kulkee Pankajärven ja Nurmijärven kylien kautta Suomen ja Venäjän rajalle Kivivaaraan. Sieltä se jatkuu vielä Venäjän puolella Repolan ja Tiiksan kautta Rukajärven kylään. Reitin varrella on mahdollista tutustua sotahistoriallisiin tapahtumapaikkoihin, mm Änäkäisen alue ja Jukolan Motti. Rukajärven tiellä järjestetään opastettuja kierroksia.

 

Lisätietoja Rukajärven tiestä  

 

Kuva6Uusi.jpg

Rajaperinnetalo

Lieksan Rajaperinnetalo sijaitsee Timitrassa Lieksan rajavartioaseman läheisyydessä. Näyttelyssä esillä yli 1300 esinettä ja 230 valokuvaa. Näyttely esittelee RjP 6:n syntymistä ja historiaa.

 

Lisätietoja Rajaperinnetalosta

Pielisen museo

 

kuva7Uusi.jpg

Ulkomuseo ja näyttelyhalli sijaitsevat Pappilanniemellä Lieksan keskustan tuntumassa. Pielisen museo on Suomen toiseksi suurin ulkomuseo. Ulkomuseo ja näyttelyhalli ovat avoinna kesäkaudella, talvikaudella avoinna vain näyttelyhalli. Lieksanjoen varrella sijaitsevalla ulkomuseoalueella on 70 rakennusta, joista vanhimmat ovat 1700-luvulta. Kolme eri vuosisadoilta olevaa pihapiiriä päärakennuksineen ja aittoineen, metsätyöosasto "Savotaranta" kämppineen sekä maatalous- ja palo-osastot esineistöineen johdattelevat museokävijän menneeseen aikaan.

Lisätietoja Pielisen museosta

Rautatiet sodan huoltotehtävissä -näyttely Lieksan Asemalla

Näyttelytaulu1pieni.jpg

Rautatiet sodan huoltotehtävissä-näyttelyssä on esillä kahdessa osassa reilut 200 valokuvaa.

Talvisota liittyi myös oleellisesti Lieksaan ja rautatiehen. Rautatie oli Pielisjärvellä ja juuri Lieksassa lähimpänä valtakunnan rajaa koko valtakunnassa. Se oli strategisesti tärkeä ja uhattu kohde, jonka puolustamiseen valmistauduttiin keskittämällä alueelle kolme taistelevaa pataljoonaa normaalin yhden sijaan. Jatkosodassa kaikki kuljetukset keskittyivät rautateille. Lieksan aseman kautta kulki koko sodan ajan Rukajärven suunnan henkilö- ja materiaalikuljetukset. Rautatie ja rautatieasema olivat kaikessa mukana ja se oli todellinen sota-ajan hermokeskus. Lomamatkoilla kulkeneet sotilaat muistavat aseman ikuisesti. Siellä koettiin tuhansittain lomallelähdön riemut ja rintamalle paluun vaikeudet. Rautateiden toiminnasta kertova valokuvanäyttely on tärkeä osa sotahistoriaa.

Näyttely on avoinna Lieksan Asemalla ma-pe klo 9-15.

Pääsylippu: 8 €/hlö. Ryhmäopastukset tilauksesta.

Lisätietoja näyttelystä

 

Koli on kansallismaisema, kansallispuisto, matkailualue, laskettelu- ja hiihtokohde, eteläisen Suomen korkein kohta, geologinen nähtävyys, suomalaisen kulttuurin keskittymä. Koli.fi -sivusto kertoo alueen palveluista, tarjonnasta ja tapahtumista.
Tutustu
VisitKarelia.ru on VisitKarelia.fi:n sisarsivusto. VisitKarelia.ru tarjoaa koko Venäjän Karjalan matkailutarjonnan ulottuvillesi kaikessa kauneudessaan ja kaikkine mahdollisuuksineen.
Tutustu