Select language
 • Muistilista on tyhjä. Lisää kohteita ja sisältöjä muistlistalle painamalla "Lisää muistilistalle".

  Pinta-ala m2
  Makuuhuoneita kpl
  Nunc bibendum erat diam, non vulputate magna aliquam fermentum.
  5+2 henk
  Varaa
  999,99 €
Raappananmaja_TopiYla_-Mononen (11)-crop.jpg

Sodan ja jälleenrakentamisen muistot Ilomantsissa


Ilomantsin sijainti rajalla on aina vaikuttanut alueen elämänkulkuun. Ainoastaan Ilomantsissa on nykyisten rajojemme sisällä paikkoja, joissa on käyty divisioonatason taisteluja niin talvi- kuin jatkosodassakin. Sotahistoria on tärkeä osa Ilomantsin ja koko rajaseudun historiaa. Se on jättänyt jälkensä niin luontoon kuin ihmisiinkin - sanotaanhan, että mennyt elämä on ihmisen iholla.
 
Sotahistoriaperinnettä vaalien on Ilomantsin alueelle pystytetty lukuisia muistomerkkejä ja kunnostettu taistelualueita.
 
Avaa Sodan jäljillä - Opas sotiemme 1939-1944 muistomerkeille Ilomantsissa ja Lieksassa täältä.

Olemme jakaneet sivuston kahteen eri osaan:käyntikohteisiin ja sotahistoria -osuuteen. Pääset tutustustumaan tarjontaan klikkaamalla sivun yläosassa olevia painikkeita: "Käyntikohteet" ja "Sotahistoria".

TUTUSTU MYÖS 
Öykkösenvaaran mobiiliopastus
Ohje opastuksen lataamiseen omaan puhelimeen löytyy täältä.

Lisätietoja Ilomantsin matkailuneuvonnasta:

Karelia Expert Matkailupalvelu Oy 
Kalevalantie 13, 82900 Ilomantsi  
puh. 0400 240 072 
ilomantsi@visitkarelia.fiIlomantsin sotahistoria -sivuilla on käytetty seuraavien valokuvaajien / tahojen kuvia: Topi Ylä-Mononen, Jukka Jänis, Ilomantsin Museosäätiö, SA-arkisto ja Karelia Expert Matkailupalvelu Oy.
 Painike-kayntikohteet3.jpg
 
 Tapahtumat.jpg
 Historia.jpg
Painike-kayntikohteet3.jpg
Painike-kayntikohteet3.jpg
Painike-kayntikohteet3.jpg
Tapahtumat.jpg
Koli on kansallismaisema, kansallispuisto, matkailualue, laskettelu- ja hiihtokohde, eteläisen Suomen korkein kohta, geologinen nähtävyys, suomalaisen kulttuurin keskittymä. Koli.fi -sivusto kertoo alueen palveluista, tarjonnasta ja tapahtumista.
Tutustu
VisitKarelia.ru on VisitKarelia.fi:n sisarsivusto. VisitKarelia.ru tarjoaa koko Venäjän Karjalan matkailutarjonnan ulottuvillesi kaikessa kauneudessaan ja kaikkine mahdollisuuksineen.
Tutustu