Select language
 • Muistilista on tyhjä. Lisää kohteita ja sisältöjä muistlistalle painamalla "Lisää muistilistalle".

  Pinta-ala m2
  Makuuhuoneita kpl
  Nunc bibendum erat diam, non vulputate magna aliquam fermentum.
  5+2 henk
  Varaa
  999,99 €
Sotahist-kayntikohteet.jpg

Parppeinvaaran Runokylä

Ilomantsi.sotahistoria.jpg

Parppeinvaaran Runokylässä Ilomantsissa yhdistyvät karjalaisen kulttuurin ominaispiirteet: kantelemusiikki, käsityöt, ortodoksisuus sekä perinneruuat. Parppeinvaaralla ovat myös esillä sotahistoria ja ilomantsilainen luonto eläimineen.

* Näyttely Raja, Raappana ja Rukajärvi Rajakenraalin majassa

www.parppeinvaara.fi/fi/runokyla/rajakenraali-raappanan-maja

Taistelijan Talo

Taistelijan_talo.jpg

Taistelijan Talo Hattuvaarassa valmistui vuonna 1988. Se on rakennettu kunnianosoitukseksi sotiemme veteraaneille – niille miehille ja naisille, jotka pelastivat Suomen itsenäisyyden ja jälleenrakensivat maan.

Rakennukset, näyttelyt ja esineistö kertovat sotiemme ajasta sekä siitä uhrautuvasta työstä ja taistelusta, jota sota-ajan ihmiset joutuivat itsenäisyytemme säilyttämiseksi tekemään.
 

Möhkön ruukki

Pytinki.jpg

Möhkön ruukki on koko perheen käyntikohde. Aika kuluu huomaamatta tutustuessa rautaruukin toimintaan, sotatapahtumiin ja Möhkön metsäiseen aikaan. Näyttelyt sijaitsevat ruukinkartanossa Pytingissä ja kaupparakennuksessa Ambarissa. Pytingin museokauppa Ruukinpuoti palvelee asiakkaita. 
 
* Möhkö sodassa -näyttely
  

 

Tutustu myös Öykkösenvaaran mobiiliopastus
Ohje opastuksen lataamiseen omaan puhelimeen löytyy täältä

 

Möhkön kesäteatteri ja Möhkön Manta 

Möhkön kesäteatterissa Syrjän voima -esitykset ajalla 5.-31.7.2017. Rajalla kulkijat-crop.jpgMöhkön kesäteatteri sijaitsee Koitajoen kauniissa jokimaisemassa, Möhkön kylässä. 

Lisätietoja kesäteatterista löydät täältä.

Kesäteatterin vieressä toimii Savottakahvila Möhkön Manta. Kahvila toimii ainutlaatuisessa ympäristössä, vanhassa savottalaisten asuntoproomussa. Kesäisin käytössä on myös rantakota ja usein kesäteatteriaikaan myös Luppokahvila-teltta.

www.mohkonmanta.net

 

Piirolan Piha

Piirolan Pihan Ilomantsin kotirintama -näyttely nostaa esille naisten Piirolan Piha.JPG
panostuksen sodan ankarista ajoista selviämisessä.

www.taitopohjoiskarjala.fi

Koli on kansallismaisema, kansallispuisto, matkailualue, laskettelu- ja hiihtokohde, eteläisen Suomen korkein kohta, geologinen nähtävyys, suomalaisen kulttuurin keskittymä. Koli.fi -sivusto kertoo alueen palveluista, tarjonnasta ja tapahtumista.
Tutustu
VisitKarelia.ru on VisitKarelia.fi:n sisarsivusto. VisitKarelia.ru tarjoaa koko Venäjän Karjalan matkailutarjonnan ulottuvillesi kaikessa kauneudessaan ja kaikkine mahdollisuuksineen.
Tutustu