Select language
 • Muistilista on tyhjä. Lisää kohteita ja sisältöjä muistlistalle painamalla "Lisää muistilistalle".

  Pinta-ala m2
  Makuuhuoneita kpl
  Nunc bibendum erat diam, non vulputate magna aliquam fermentum.
  5+2 henk
  Varaa
  999,99 €

Puun-sielu-kesa2014.png

Matka itärajalle — Tohmajärvelle!

Tohmajärvi sijaitsee Sinisen tien sekä Runon ja Rajan tien risteyksessä, aivan itärajan tuntumassa. Alue on tunnettu paitsi Niiralan kansainvälisestä raja-asemasta myös rikkaasta kulttuuri- ja historiaperinteestään. Tohmajärven kuntaan kuuluu myös Värtsilän alue aivan Venäjän rajan läheisyydessä.
Tohmajarvi-kartta.png

Tohmajärvelle on helppo tulla, joko linja-autolla tai omalla autolla. Lähin juna-asema sijaitsee 25 km päässä Kiteellä ja lähin lentoasema 60 km päässä Joensuussa. Matkaa Helsinkiin on noin 420 kilometriä. Klikkaa karttaa ja saat sen suuremmaksi!

Kuvat: Galleria Savipaja (enkeli-savityö) ja Puun Sielu

 
 


 
Mitä Pohjois-Karjalassa tapahtuu? visit-karelia-weekly-banneri-600x400px.jpg

Ajankohtaiset tapahtumat, paikalliset nähtävyydet ja avoinna olevat ruokapaikat löydät kätevästi samasta palvelusta.
Astu sisään VisitKarelia Weeklyyn!

 

 

Näe ja koe Tohmajärvellä

Nymanin-talo.png

Tohmajärvi on nykyaikainen maaseutupitäjä, jolla on pitkä ja mielenkiintoinen historia. Alueella on lukuisia hienoja museoita sekä eräs Suomen hienoimmista kirkkopaikoista - Kirkkoniemi.

Kuutostien läheisyydessä sijaitsevassa Puun Sielussa on esillä hieno läpileikkaus suomalaista korkeatasoista puuosaamista. Katso lisätietoja Tohmajärven nähtävyyksistä ja käyntikohteista.

Alueen luonto tarjoaa eri erinomaisia mahdollisuuksia luonnossa liikkumiseen ja lintujen tarkkailuun. Laatokan lehtovyöhykkeen vaikutuksesta kasvi- ja eläinlajisto on runsas ja monipuolinen. Tohmajärvellä sijaitsee myös kansainvälisestikin tunnettu lintualue, Sääperinjärvi, sekä useita muita hyviä lintualueita.

Jänisjoki ja paikoin sitä seuraava Jänispolku tarjoavat retkeilijöille monenlaisia mahdollisuuksia nähdä ja kokea paikallista luontoa. Infoa Tohmajärven luontopoluista ja alueen eri luontokohteista, kuten ukonhattulehdosta löydät täältä.

Kuva: Nymanin koti- ja apteekkimuseo
Matkailuesite

Keski-Karjalan alueesta, johon myös Tohmajärvi kuuluu, on julkaistu uusi matkailuesite alkuvuodesta 2017.

Keski-Karjala kansi.png

Klikkaamalla ylläolevaa Keski-Karjalan matkailuesitteen kansikuvaa pääset tutustumaan sähköiseen esitteeseemme.

Esitettä on jaossa Tohmajärvellä mm. kunnantalolla, matkailuneuvontapisteissä ja alueen matkailuyrityksissä.

Voit myös tilata esitteen meiltä (keski-karjala@visitkarelia.fi) ja laitamme sen postiin mahdollisimman pian

 

Matkalla Venäjälle? Raja.png

Niiralan rajanylityspaikka Värtsilässä (noin 20 km Tohmajärven keskustasta), on avoinna 24 tuntia vuorokaudessa. Venäjälle matkustaessasi tarvitset passin sekä viisumin. Viisumin hankkimiseen on varattava aikaa useita viikkoja. Lisätietoja rajan ylittämisestä löydät täältä.

 Värikäs historia, jossa on kuninkaallista hohdetta 

Tohmajärven luterilainen seurakunta perustettiin 1653. Sitä ennen alue oli Ilomantsin ortodoksinen kappeliseurakunnan alaisuudessa vuoteen 1597 saakka.  TohmajärvenJouhkolan-Hovi.png kunta perustettiin vuonna 1869.

Värtsilästä muodostui oma kuntansa 1920, kun Värtsilän teollisuusyhdyskunta irtautui Tohmajärvestä. Wärtsilä-yhtymän juuret löytyvät, "Karjalan teollisuuden perustajan" Nils Ludvig Arppen luomasta teollisuudesta. Talvi- ja jatkosodan seurauksena valtaosa Värtsilästä jäi kuitenkin rajan taakse. Värtsilän alue liitettiin osaksi Tohmajärven kuntaa vuonna 2005.

Tohmajärven menneisyydessä on ollut myös kuninkaallista hohdetta. Karjalan kruununvouti Gabriel Wallenius loi Jouhkolaan hovinsa 1700-luvun lopulla. Kansa antoi Walleniukselle nimen Karjalan kuningas, mikä kertoi myös hänen hallitsijaotteistaan. Nykyään Jouhkolan Hovi on matkailukäytössä. Lisää tietoa Tohmajärvestä ja sen historiasta löydät Tohmajärven kunnan nettisivuilta.

Kuva: Jouhkolan Hovi
Tohmajärvellä syntyneitä merkkihenkilöitä

Tiesitkö, että Tohmajärveltä on kotoisin useita tunnettuja suomalaisia, kuten Katri Helena, Siiri Rantanen ja metropoliitta Ambrosius? Tohmajärven kunnan sivuilla on nyt luettavissa kooste alueella syntyneistä merkkihenkilöistä. Löydät sen täältä.

Yhteystiedot
Karelia Expert Matkailupalvelu Oy
Koskikatu 5, 80100 Joensuu
Puh. 0400 606 946
keski-karjala@visitkarelia.fi
ma-pe klo 8-16

Esitteet ja kartat, majoitusvälitys, ohjelmapalvelut, ryhmäpaketit 
ja opastukset.
 

Tohmajärven matkailusivut eri kielillä:
Lippu_EN.png    RU-lippu6.png

Huom!
Kun klikkaat alla olevaa valikkoa, avautuvat valinnat uuteen välilehteen!

tohmajärven kesäteatteri600x400.jpg

Linkkejä

FB_FindUsOnFacebook-320.png Keski-Karjalan_kollaasi_blogiin.jpg tunnus_matkakolmio.png

KETI-logo.png

vartsila-logo.png
 

   
   
   
Koli on kansallismaisema, kansallispuisto, matkailualue, laskettelu- ja hiihtokohde, eteläisen Suomen korkein kohta, geologinen nähtävyys, suomalaisen kulttuurin keskittymä. Koli.fi -sivusto kertoo alueen palveluista, tarjonnasta ja tapahtumista.
Tutustu
VisitKarelia.ru on VisitKarelia.fi:n sisarsivusto. VisitKarelia.ru tarjoaa koko Venäjän Karjalan matkailutarjonnan ulottuvillesi kaikessa kauneudessaan ja kaikkine mahdollisuuksineen.
Tutustu