Select language
 • Muistilista on tyhjä. Lisää kohteita ja sisältöjä muistlistalle painamalla "Lisää muistilistalle".

  Pinta-ala m2
  Makuuhuoneita kpl
  Nunc bibendum erat diam, non vulputate magna aliquam fermentum.
  5+2 henk
  Varaa
  999,99 €

Kitee-kesa2.png

Lähde lomalle Kiteelle & KesälaKartta-pyorea2.pnghdelle!

Kiteen kaupunki, johon myös Kesälahden alue kuuluu, sijaitsee Pohjois-Karjalan maakunnan eteläosassa.  Kiteellä sijaitsevat mm. Kiteen eläinpuisto, Aquapark, Suomen Pietarhovin maisemapuutarha ja viehättävä Kesälahden Sovintola sekä useita hyviä ruokaravintoloita, joissa on tarjolla lähi- tai paikallisruokaa.


Taustakuva (ilves): Kiteen Eläinpuisto
 


 
Mitä Pohjois-Karjalassa tapahtuu? visit-karelia-weekly-banneri-600x400px.jpg

Ajankohtaiset tapahtumat, paikalliset nähtävyydet ja avoinna olevat ruokapaikat löydät kätevästi samasta palvelusta.
Astu sisään VisitKarelia Weeklyyn!

 

 

Matkailuesite 2017

Pajarin tarina, itärajan sotahistoria ja pontikkaperinne ovat osa Keski-Karjalan alueen historiaa sekä nykypäivää. Alue on juuriltaan vahvasti osa itäistä kulttuuKeski-Karjala kansi.pngrialuetta. Katso lisätietoja Kiteen sekä Kesälahden nähtävyyksistä ja käyntikohteista.

Klikkaamalla vieressä olevaa Keski-Karjalan matkailuesitteen kansikuvaa pääset tutustumaan sähköiseen esitteeseemme. Voit myös tilata esitteen meiltä postitse (keski-karjala@visitkarelia.fi).

 
 

Kitee & Nightwish


Nightwish -näyttely Kiteen kotiseutumuseossa

Kiteen kotiseutumuseo sijaitsee Kiteen keskustassa, Kiteentien varrella (Kiteentie 23). Kotiseutumuseossa on esillä mm. Nightwish -osio, joka sisältää yhtyeen ja varsinkin Tuomas Holopaisen välineistöä musiikkilaitteineen. Museo on avoinna syksyllä ja talvella tilauksesta.

 

 

Laadukasta lähiruokaa ja ihania makuja

Kiteen ja Kesälahden alueella on useita hyviä ruokapaikkoja, joissa on mahdollista nauttia pääosin paikallisista ruoka-aineista valmistettua ruokaa.
Koivikon-Kievari.png
Päivittäin tai lähes päivittäin avoinna olevia ravintoloita ovat mm. Juhanantupa ja Karjalan Kievari Kesälahdella (avoinna kesä-elokuussa päivittäin), Kartanoravintola Koivikon Kievari Puhoksessa, 6-tien varrella ja Hotelli Kiteenhovi Kiteen keskustassa (avoinna ma-la).

Juhla- ja pitopalveluja alueella tarjoavat mm. Annin Kartano ja Maijan Juhla- ja Pitopalvelu.

Voit hakea lisää ravintolapalveluja täältä.

Kuva: Koivikon Kievari

 

 

Piiroot.png

Kiinnostavaa historiaa & tarinoita

 • Kiinnostavatko karjalainen ruokakulttuuri ja Keski-Karjalan perinneruoat? Katso lisätietoja täältä.

 • Kiteen kirkot ovat vuosisatojen myötä saaneet kokea monenlaista tuhoa ja hävitystä. Tuhot tapahtuivat sotien melskeissä ja onnettomien olosuhteiden kautta. Lisätietoja löydät täältä.

 • Suomen ensimmäinen höyrylaiva Ilmarinen rakennettiin Kiteen Puhoksessa vuonna 1833. Katso lisää täältä.

 • Kitee on tunnettu pontikkapitäjä. Suomen Potikkakeskuksen sivuihin voit tutustua täällä. Pontikkaperinteeseen voit myös tutustua Kiteen keskustan kotiseutumuseossa.

 • Vanhan Puhoksen alue ja Nils Ludvig Arppe liittyvät vahvasti yhteen. Klikkaa nimiä ja saat tietää aiheesta lisää. 

 • Kiteellä vilahtelee paljon "Pajari" nimiä. Jos Pahan Pajarin tarina kiinnostaa, niin kurkista tänne.
 

 

Kulkuyhteydet

Kiteelle ja Kesälahdelle on helppo tulla, joko junalla, linja-autolla tai omalla autolla. Kiteeltä on Helsinkiin matkaa noin 400 kilometriä. Lähin lentokenttä on 70 km päässä Joensuussa.

Kesälahden rautatieasema sijaitsee noin 1,7 km päässä keskustasta. Kiteellä rautatieasemalle on matkaa keskustasta noin 7 km. Linja-autot pysähtyvät molemmissa taajamissa aivan keskustassa.

Mikäli tarvitset kuljetuksen juna-asemalta eteenpäin, kannattaa taksi varata etukäteen. Kiteen taksi: 0100 84333 ja Kesälahden taksi: 013 106 441. Taksin palvelunumerot ovat maksullisia.

Koli on kansallismaisema, kansallispuisto, matkailualue, laskettelu- ja hiihtokohde, eteläisen Suomen korkein kohta, geologinen nähtävyys, suomalaisen kulttuurin keskittymä. Koli.fi -sivusto kertoo alueen palveluista, tarjonnasta ja tapahtumista.
Tutustu
VisitKarelia.ru on VisitKarelia.fi:n sisarsivusto. VisitKarelia.ru tarjoaa koko Venäjän Karjalan matkailutarjonnan ulottuvillesi kaikessa kauneudessaan ja kaikkine mahdollisuuksineen.
Tutustu