Select language
 • Muistilista on tyhjä. Lisää kohteita ja sisältöjä muistlistalle painamalla "Lisää muistilistalle".

  Pinta-ala m2
  Makuuhuoneita kpl
  Nunc bibendum erat diam, non vulputate magna aliquam fermentum.
  5+2 henk
  Varaa
  999,99 €

Puhtaan luonnon Polvijärvi

Vesimaailma.jpeg

Puhdas luonto ja kalaisat järvet kutsuvat

 

Polvijärvelle! Polvijärvi sijaitsee Höytiäisen rannalla noin 40 kilometrin päässä Joensuusta. Rentoudu perheen kanssa monipuolisessa lomakeskus Huhmarissa, hae elämyksiä maatilamatkailusta, kokeile kalastusta tai virkistäydy risteillen luonnonkauniilla Höytiäisellä!

Puhtaan vetensä, runsaiden kalakantojensa ja monimuotoisen luontonsa ansiosta Höytiäinen on tutustumisen arvoinen kohde. Ainutlaatuiseksi sen tekee v. 1859 tapahtunut järvenlasku, joka on ratkaisevasti vaikuttanut alueen luontoon ja elinoloihin.

Sijainti ja liikenneyhteydet

Lähin henkilöliikenteen rautatieasema sijaitsee Joensuun keskustassa. Joensuun lentokentälle on Polvijärven kirkonkylästä matkaa noin 30 km. Kunnan tärkeimmät liikenneväylät ovat Joensuusta Kaavin Maarianvaaraan vievä maantie nro 502 ja Outokummusta Kolille vievä maantie nro 504.

Vesistöjen osuus Polvijärvestä on noin 16 prosenttia kokonaispinta-alasta. Suurimmat järvet ovat Höytiäinen ja Viinijärvi.

Nähtävää ja koettavaa

Huhmarisvaaran upeissa maisemissa kiertelevä luontopolku sekä vaaran laella sijaitseva rannikkotykki ovat tutustumisen arvoisia. Taitotalo Willasta löytyy monenlaista ostettavaa. Polvijärvellä sijaitsevat myös muun muassa Polvijärven kotiseutumuseo sekä ortodoksinen kirkko.

image005.jpg

Tervetuloa Polvijärvelle! 

Yhteystiedot
Polvijärven kunta
Polvijärventie 18
83700 Polvijärvi

Puh. 040 1046 002
helena.kaasinen@polvijarvi.fi
www.polvijarvi.fi
Faktat
 • Perustettu vuonna 1876

 • Kokonaispinta-ala 958 km2

 • Asukasluku 4772 (28.2.2013)

 • Naapurikuntia ovat Joensuu, Juuka, Kaavi, Kontiolahti, Liperi ja Outokumpu

 • Matkaa Joensuuhun
  n. 40 km

Koli on kansallismaisema, kansallispuisto, matkailualue, laskettelu- ja hiihtokohde, eteläisen Suomen korkein kohta, geologinen nähtävyys, suomalaisen kulttuurin keskittymä. Koli.fi -sivusto kertoo alueen palveluista, tarjonnasta ja tapahtumista.
Tutustu
VisitKarelia.ru on VisitKarelia.fi:n sisarsivusto. VisitKarelia.ru tarjoaa koko Venäjän Karjalan matkailutarjonnan ulottuvillesi kaikessa kauneudessaan ja kaikkine mahdollisuuksineen.
Tutustu