Select language
 • Muistilista on tyhjä. Lisää kohteita ja sisältöjä muistlistalle painamalla "Lisää muistilistalle".

  Pinta-ala m2
  Makuuhuoneita kpl
  Nunc bibendum erat diam, non vulputate magna aliquam fermentum.
  5+2 henk
  Varaa
  999,99 €

Historiallinen kaivoskaupunki


Outokumpu on teollisuus-, koulutus- ja kulttuurikaupunki. 
Kaivostoiminnastaan maailmankuulu Outokumpu sijaitsee Savon ja Karjalan rajamailla. Kaupungissa on matkailukeskus Vanha Kaivos, jossa Kaivosmuseo, museotunneli ja erilaiset näyttelyt johdattelevat elävästi kaivosmiesten arkeen ja kaivoshistoriaan.

vanha-kaivos_kaivoselaa223.jpg 

Outokummun Erä- ja luontokeskus tarjoaa elämyksiä koko perheelle. Idyllinen järvi- ja harjumaisema kutsuu melomaan, patikoimaan tai kalastamaan. Esteettömästi rakennettu kalastuslaituri, keittokatos ja lasten kalakeidas tarjoavat turvallisen retkeily- ja kalastustukikohdan.

Kaupungista löytyvät tasokkaat vapaa-ajanviettomahdollisuudet; Urheilutalo ja uimahalli, hiihtoladut ja monitoimihalli sekä Keretin golfkenttä. Outokummun vilkas kulttuurielämä tarjoaa tapahtumia ja teatteria koko perheelle ympäri vuoden. Matkailija voi majoittua hotellissa, leirintäalueella, leirikeskuksessa tai mökkimajoituksessa.


Yhteystiedot
Outokummun matkailuneuvonta
Kaivosmiehenpolku 2
Vanha Kaivos
83500 Outokumpu

Puh. 044 755 9223
matkailu@outokummunkaupunki.fi

www.outokummunkaupunki.fi

Tapahtumat, ajankohtaiset uutiset, majoitusvaihtoehdot, ruoka- ja ostopaikat, ravintolat sekä Vanhan Kaivoksen aukioloajat ja hinnat:

www.aarrekaupunki.fi
Faktat
 • Perustettu vuonna 1865

 • Kokonaispinta-ala 584 km2

 • Asukasluku 7343 (31.12.2012)

 • Naapurikuntia ovat Heinävesi, Kaavi, Liperi, Polvijärvi ja Tuusniemi

 • Matkaa Joensuuhun n. 45 km

Koli on kansallismaisema, kansallispuisto, matkailualue, laskettelu- ja hiihtokohde, eteläisen Suomen korkein kohta, geologinen nähtävyys, suomalaisen kulttuurin keskittymä. Koli.fi -sivusto kertoo alueen palveluista, tarjonnasta ja tapahtumista.
Tutustu
VisitKarelia.ru on VisitKarelia.fi:n sisarsivusto. VisitKarelia.ru tarjoaa koko Venäjän Karjalan matkailutarjonnan ulottuvillesi kaikessa kauneudessaan ja kaikkine mahdollisuuksineen.
Tutustu