Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK

    Valtimon Puukoulu

    Valtimon kirkonkylän parhaalla paikalla, kauniin Haapajärven rannassa sijaitsee yli sata vuotias Puukoulu. Puukoulun ympäristöön on nousemassa kesäteatteri upeilla puitteilla palvelemaan ja viihdyttämään paikallisia sekä matkailijoita Suomen vehreässä suvessa!

    Upean keltaisen värin omaava Puukoulu, ympäröivä järvimaisema, sekä tiluksia rajaava pistoaita tuudittavat vierailijan maalaisromanttiseen tunnelmaan, mikä ei helposti unohdu. Historian havina on tarkoituksella säilytetty Puukoululla; jokainen lauta ja hirsi kertovat omaa tarinaansa vierailijalle. Yhdessä salissa on pidetty jumppatuntia, toisessa on tehty puutöitä ja tekemisen jälki näkyy eri huoneissa omalla persoonallisella tavallaan. Tiloissa on näkyvillä myös vanhaa opetusvälineistöä, mikä antaa oman säväyksensä vierailijan kokemukseen. Esineistöä on Puukoululle kuljetettu kotiseutunäyttelyä varten. Anna siis mielikuvituksesi tempaista sinut mukaasi historialliseen seikkailuun, kun kuljet huoneissa ja aistit Puukoulun ainutlaatuista tunnelmaa!


    Puukoululla on avoinna myös kesäkahvila, joka toimii niin kuntalaisten kuin myös matkailijoiden omana idyllisenä olohuoneena. Kesän ajan se toimii myös Valtimon matkailuneuvontana. Kesäkahvilassa pidetään näyttelyitä ja erilaisia tapahtumia kaiken ikäisille vierailijoille. Tiloihin on mahdollisuus kenen vain tulla ilmaisemaan itseään mitä erilaisimmin keinoin; tulitpa soittamaan instrumenttia tai laulamaan, pitämään näyttelyä tai muuta performanssia. Muistathan kuitenkin tehdä tilavarauksen ennen suunniteltua tilaisuuttasi. Tule ja koe Puukoulun uniikki miljöö, tervetuloa!

    Valtimon Puukoulu Facebookissa