Tutustu vaara-asutukseen - Murtovaaran talomuseo

Tutustu vaara-asutukseen

Murtovaaran talomuseo

Murtovaaran talomuseo on aito menneiden aikojen kruununmetsätorppa. Lähimpään kylään on matkaa viisi kilometriä ja kirkonkylään Valtimolle parikymmentä. Murtovaara on ainoa Itä-Suomen vaara-asutuksesta kertova museo ja valtakunnallisesti arvokas kulttuuriympäristö. Avoinna tilauksesta. Opastukset Heikki Ovaskainen, puh. 0500 371 165.

Murtovaaran esite

Valtimon Sivakassa - Yläpihan perinnetila

Valtimon Sivakassa

Yläpihan perinnetila

Tilalla on kahvila, myytävänä käsitöitä ja leivonnaisia. Kotikirppis. Kulttuuriympäristössä vanhoja rakennuksia ja kotimuseo. Vaaranlaelta avautuvat komeat näköalat. Tilan mailla sijaitsee Vastasmännikön muinaiskalmisto ja Itkukivi. Perinnepihamme vanhoissa rakennuksissa tutustut entisajan elämään.

Peri-Sivakantie 250, 75700 Valtimo
Puh. 050 599 4630
www.ylapihantila.com

Artikkeli Yläpihan tilasta visitkarelia.fi/Valtimo/Vieraile-naissa/Ylapihan-tila  

Vieraile kirkossa - Valtimon ev.lut. kirkko

Vieraile kirkossa

Valtimon ev.lut. kirkko

Valtimon puurakenteinen evankelis-luterilainen ristikirkko valmistui 1901, piirustukset laati A.E.Ollikainen.  Kirkko vihittiin käyttöön 25.8.1907. Kirkossa suoritettiin  perusteellinen korjaus vuonna 1931, jolloin se hahmottui  sisäosiltaan nykyisille peruspiirteilleen.

Puh. 050 370 1229
www.oyk.fi/~valtimon.evlseurakunta
Vieraile kirkossa - Valtimon ortodoksinen kirkko

Vieraile kirkossa

Valtimon ortodoksinen kirkko

Valtimon ortodoksinen kirkko on muutettu tsasounasta kirkoksi vuonna 2005. Ikonit kirkkoon on maalannutikonimaalari Harri Stefanius. Kirkko on pyhitettyPyhälle Kolminaisuudelle.

Avoinna tilauksesta. Lokkiharjuntie 42. Puh. 050 381 1375
Taiteilijakoti - Lasistudio Korpinoita

Taiteilijakoti

Lasistudio Korpinoita

Erämaan keskelle sijaiseva, entisessä kyläkoulussa sijaitseva taiteilijakoti. Maalausten ja lasimaalausten taikaa eri tiloissa. Jumalten Paratiisi kutsuu hiljentymään. Mediterranea ohjaa miettimään kultturimme kaukaisia juuria, keittiö ohjaa kristinuskon sanomaan jne.
Avoinna ryhmille tilauksesta.

Rapulintie 571, 75740 Pajukoski
Puh. 050 359 1713
www.korpinoita.com
https://www.visitkarelia.fi/fi/Kohteet/Valtimo/Vieraile-naissa/Lasistudio-Korpinoita
Tutustu maatilan elämään - Timosen luomutila

Tutustu maatilan elämään

Timosen luomutila

Timosen luomutila sijaitsee alle puolen tunnin ajomatkan päästä molempien, niin Nurmeksen kuin Valtimonkin keskustasta. Tilavierailulla pääset tutustumaan luomunaudanlihan tuotantoon ja näet monen rotuisia ja ikäisiä eläimiä, muun muassa emolehmiä suloisine pikku vasikoineen. Lehmien lisäksi tilalla asustaa kissoja ja koiria sekä hevosia, joilta voit saada kärriajelun. Halutessasi voit räätälöidä teemapäivän maatilalla, jossa pääset kokeilemaan maatilantöitä yhdessä tilan emännän kanssa. Tilavierailut ja teemapäivät tulee varata etukäteen puhelimitse tai Timosen luomutilan Facebook-sivulta.

 

Tetrivaarantie 31, 75700 Valtimo, puh. 050 5760116

Facebook/Timosen luomutila

Artikkeli Timosen luomutilasta visitkarelia.fi/Valtimo/Vieraile-naissa/Timosen-luomutila