Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK

Valtimo

Patikoi ja melo

Lähellä olevat Kansallispuistot

Hiidenportin kansallispuisto
Kansallispuiston tunnetuin nähtävyys on Hiidenportin jylhä murroslaakso, jonka kallioseinämät putoavat pystysuorina jopa kaksikymmentä metriä. Puistoon pääsee Kuhmo–Valtimo -maantieltä josta on viitoitettu autotie Palolammen opastuspaikalle. Viitoitetut polut kansallispuistoon ovat Käärmesärkän ja Urpovaaran pysäköintialueilta.


Tiilikan kansallispuisto
Tiilikkajärven kansallispuisto tunnetaan hienoista hiekkarannoistaan, joista Venäjänhiekka on puiston helmi. N. 30 km Valtimon kirkonkylästä Rautavaaran suuntaan. Opasteet Joensuu–Kajaani-tien ja Rautavaara–Savikylä-tien varsilla.
Tutustu lisää: www.luontoon.fi

Neitivirran melontareitti
Kaunis melontareitti kulkee perinteisessä maalais- ja kylämaisemassa.
Lisätietoja: Yläkarjalan retkipalvelu, puh. 050 592 6211,
www.luontoretket.fi

Valtimon Lintujärvet Kalliojärvellä

Kalliojärvi ja Sorsajärvi: kaksi lintujärveä Valtimon Kalliojärven kylällä. Kalliojärvi on matala, ruohikkoinen, rehevä järvi, jossa on avovettä vain siellä täällä. Järvi kuuluu valtakunnalliseen lintuvesien suojeluohjelmaan. Kalliojärven pesimälinnustoon ovat kuuluneet mm. mustakurkku-uikku, laulujoutsen ja pikkulokki. Kalliojärvellä on kaksi lintutornia, luontopolku ja kota.