Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK

Pyöräiltävä kulttuurireitti Tohmajärvellä

Millaista elämää Tohmajärvellä elettiin Algot Tietäväisen (1868-1918) eli kirjailija Maiju Lassilan lapsuus- ja nuoruusaikana? Millaisia kokemuksia, ihmisiä ja kuvia piirtyi hänen mieleensä synnyinkunnastaan? Näiden kysymysten vastausten jäljille pääset lähtemällä Maiju Lassila –kulttuurireitille, joka tutustuttaa 18 kulttuurikohteen avulla paitsi Algot Tietäväisen elämään, myös v. 1868 perustetun Tohmajärven kunnan ensi vuosikymmeniin.

Perusreitti (15km) suuntaa Kemieen, Luosojoelle, Oravaaraan ja Kirkkoniemeen ja kierroksella tutustut mm. useaan säätyläiskartanoon, kestikievariin, ensimmäisiin kauppapaikkoihin ja kauniiseen Kirkkoniemeen. Kemien ympäristön upeat vaaramaisemat, järvinäkymät, polveilevat tiet ja rehevät lehtometsät vievät sinut näkymiin, joihin Algotkin rakastui. Perusreittiä suositellaan erityisesti polkupyörällä ajettavaksi, sillä silloin on mahdollista pysähtyä helposti jokaisen tutustumiskohteen kohdalla. Lähes jokainen kohde on yksityisomistuksessa, joten pihapiiriin meneminen ei ole suotavaa.

Lisäreitti (n. 15km) suuntautuu Algotin lapsuudenkotiin Peijonniemeen ja kodin läheisyydessä olevalla Nenosenlammelle. Reitillä ajat hauskasti kumpuilevaa vanhaa Joensuu-Sortavala valtatien pohjaa.

Kulttuurireitin kohteiden esittelyt, tulostettavan reittikartan ja opasvihkosen löydät osoitteesta www.elamaanheranneetrunoilijat.fi. 
Painettua reittikarttaa ja opasvihkosta on saatavilla myös Tohmajärven kunnanviraston (Järnefeltintie 1) ala-aulasta ja museoalueen Renkituvasta (Kirkkotie 14) sen aukioloaikoina.
Reittiä koskeviin tiedusteluihin vastaa reitin suunnittelija Riitta Hakulinen (p. 050 5713372)