Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK

Varpasalo ja Oravisalo ovat pohjoisen Saimaan sisävesisaaria Rääkkylässä. Saariston keskeinen elementti on sen omaleimainen järviluonto. Orivedellä Hämeen-, Rauan-, Jänis- ja Savonselkien ympäröiminä elävät saaret pitävät sisällään niin reheviä rantalehtoja kuin karuja kalliosaaria. Olet keskellä Järvi-Suomen kauneimpia alueita.

Luonnossa liikkujalle saaret tarjoavat erinomaiset mahdollisuudet vesiretkeilyyn, patikointiin ja pyöräilyyn. Luontoharrastajalle kiinnostavia kohteita ovat Heinälahden kosteikkoalue ja Apajalahden luontopolku yksityisellä luonnonsuojelualueella. Salpapolku Oravisalossa esittelee patikoinnin lomassa Salpalinjan sotahistoriallisia rakenteita. Varpasalossa patikointireitin varrella pääsee tutustumaan aitoon maalaismaisemaan. Saaristo Trail tarjoaa vaihtelevaa maastoa pyöräilijöille. Reittien varrella olevat infotaulut kertovat alueen historiasta ja luonnosta.

Taiteilija Hannes Aleksi Hyvösen luomat ”Pesä – Nest” ja ”Sotka, sorea lintu – Common Goldeneye, a graceful bird” ovat Quelevala – Kalevala -sarjan hirsitaidetta, jotka samalla palvelevat levähdysalueena. Levähdyspaikat yhdistävät pyöräilyn, retkeilyn, luontoharrastuksen ja taiteen uniikilla tavalla. Reittien varsilta löytyvät myös uimapaikat, laavut ja nuotiopaikat. Kalastajalle pohjoisen Saimaan selät tarjoavat mahtavat kalavedet.

Saaristo Trail.JPG

Saarilla elää vahva kulttuuriperintö – musiikki, tapahtumat, näyttelyt ja muut kulttuuririennot ovat osa saarelaisten identiteettiä ja vieraat ovat tervetulleita mukaan. Ohjattua ohjelmaa ja tekemistä tarjoavat niin kyläoppaat, taidetyöpajat, kuin piirakkapajojen mummotkin. Ruokaa ja muita käyttötavaroita voi hakea kauppa-autolta. Majoittua voi luksustason vuokrahuvilassa, tunnelmallisesti aitassa tai vaikka majoituskorsussa. Rääkkylän kirkonkylän palveluihin saarilta pääsee varttitunnissa.

Pohjoisen Saimaan saarilla nautitaan pienten kylien vieraanvaraisuudesta. Saaristossa asuneilla on pitkät perinteet yhteisöllisyydestä. Naapurien apu ja yhdessä tekeminen ovat olleet itsestäänselvyyksiä ja tämä näkyy saarten ihmisissä tänäkin päivänä.

Saariston kotisivut
Palvelukartta
Saaristo Trail

Yhteystiedot:
Saimaan saariston kehittämisyhdistys
info.saaret(at)gmail.com
+358 40 528 4199