Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK

Ihana Kukkapelto

Rääkkylän maaseutupitäjässä, Pohjois-Karjalan eteläosassa, on harvinainen ja omalaatuinen käyntikohde. Tämä laajemmaltikin kiinnostusta herättänyt maalaisromanttinen paikka on Karjalanruusun kukkapelto, joka sopii niin yksittäisille kävijöille kuin myös isommille ryhmille.

Kukkapelto on leikko- ja kuivakukkien erikoisviljelmä, missä luonnollisesti myös perhoset viihtyvät. Kukinta on parhaimmillaan heinäkuun lopusta syyskuun puoliväliin saakka. Kukkapellolla kasvaa muun muassa kaikki Suomesta saatavana olevat asterilajikkeet. Kukkapellolla on vahva visuaalinen viehätysvoima - perhoset ja kukat kiinnostavat niin lapsia, valokuvaajia kuin taiteilijoitakin. 

Elokuun puolivälissä 17-18.8.2019, puutarhatilalla vietetään perinteistä Kukkakuhhaus -tapahtumaa. Tapahtumaan on vuosittain osallistunut yli tuhat kukkien ystävää viikonlopun aikana. Kuhhauksessa on tarjolla pienimuotoiset tuottajamarkkinat, elävää musiikkia sekä herkullista kenttäkeittiön keittolounas. Kuhhauksen pääohjelmanumero on ollut poimia oma kimppu hehtaarin kokoiselta kukkapellolta. 


Kukkapeltoon liittyy myös vanhan navetan ylisillä oleva maalaisromanttinen kuivakukkien kuivaustila, kukkataivas. Kalle-kukon kanatarhan monenkirjavat kaakattajat viihdyttävät kaiken ikäisiä. Puutarhatilan viihtyisässä miljöössä on juhlateltta, jossa ryhmät voivat istahtaa alas ja nauttia haitarimusiikista ja munavoipiirakasta kahvin kera. Niin sovittaessa ryhmille voidaan järjestää myös esimerkiksi keittolounasta.

Karjalanruusun kukkapellolle on opasteet Kitee-Rääkkylä-Liperi -päätieltä alkaen. Paikalle on Kiteeltä 30 km, Joensuusta 60 km ja Savonlinnasta 100 km.

Lisätietoja:
Karjalanruusu
Haapasalmentie 923, 82335 RASIVAARA
Puh. 040 730 2067
markkuhalonen@hotmail.com
www.karjalanruusu.fi


Kukkapellosta ja Kukkakuhhauksesta Ylen Egenland -ohjelmassa: