Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK

Päivä Rääkkylässä

Rääkkylä on täynnä yllätyksiä – siksi siellä kannattaa poiketa ihan vaikka kokopäiväseltään.

Siellä on yksi maailman suurimmista puukirkoista, Suomen suurimmista rauhan aikana vallatuista maa-alueista, houkuttelevimmista lintuluhdista, kukkivimmista pelloista. Siellä asuu omapäisiä, kuntaliitoksen torjuneita, aikoinaan koululaitostakin vastustaneita ´rustokorvia´.. Sieltä ovat ponnistaneet monet menestyneet muusikot.

Värikäs historia, rikas kulttuuri ja kaunis luonto tekevät opastetusta ja tarinoidusta päivästä Rääkkylässä elämyksen. Toiveiden mukaan räätälöitävä matkailupaketti on suunniteltu linja-autoilla liikkuville ryhmille.

- Otamme vastaan, opastamme ja panemme parasta pöytään, lupaavat paketin takana olevat yrittäjät ja houkuttelevat tulemaan lossin kautta.

Ensimmäisenä kohteena on kirkko, jonka rakennusmestarina on ollut sama mies kuin maailman suurimman puukirkonkin, Kerimäen kirkon. Hetken hiljentymisen jälkeen matka jatkuu kirkonkylän keskustaan ja edelleen Paksuniemeen, missä on vanha meijeri- ja myllyrakennus ja siinä uuden omistajan saanut juomatehdas. Paksuniemen juomatehtaan tuotteet – siiderit, viinit, oluet ja limonadit – ovat kansainvälisesti palkittuja. Niitä on mahdollisuus maistella paikan päällä tai ostaa kotiin viemisiksi.

IMG_3984.JPG

Flogny maistelee valmistuvaa viiniä

Satamassa on myös kahvila ja kesäisin taidenäyttelyitä. Paluumatkan varrella on Onnen Kauppa, missä esillä ja myynnissä on paikallisten taitajien persoonallisia tuotteita, syötävää, juotavaa, päällepantavaa, lahjaksi annettavaa, melkein mitä vaan. Lounas on katettu Koivuniemeen, kauniin puutarhapuiston ympäröimään vanhan lääkärintaloon. Pöytä notkuu paikallisista raaka-aineista ja luonnontuotteista valmistettuja herkkuja. Silmäniloa tuovat kukkivat kakut ja taidenäyttely.

Taloa sisältä ja ulkoa koristavat mosaiikkityöt. Kirkonkylän kupeessa oleva Oravilahden kuivatusalue on maamme suurimpia rauhan aikana vallattuja maa-alueita. Tuhannesta peltohehtaarista riittää syksyisin kymmenien- ja taas kymmenientuhansien muuttomatkallaan olevien lintujen – hanhien, joutsenten ja kurkien – seisovaksi pöydäksi.

Leikkimuseo Kotista Pötsönlahdentien varrella on pieteetillä kunnostettu kaksikerroksinen, mansardikattoinen hirsitalo täynnä vanhoja leikkikaluja ja leikkejä. Vanhimmat lelut ovat 1800-luvun puolelta. Leikit kertovat entisajan elämästä.

Viimeisimpänä – etteivät mukaan lähtevät kukat kuihtuisi – vaan ei vähäisimpänä, kohteena on Halosen puutarhatila Haapasalmella. Keväällä siellä kukkakukahtaa, kun taimet ja kesäkukat kasvihuoneesta lähtevät maailmalle. Kesä Karjalanruusun pelloilla on kukkaloistoa ja perhosten juhlaa. Se huipentuu elokuiseen kukkakuhhaukseen.

Ohjelmaa on tilauksesta tarjolla leikkimuseolla ja puutarhalla, toiveista muuallakin. Päivä Rääkkylässä -paketti räätälöidään aina kunkin ryhmän tarpeisiin. Hinta määräytyy ryhmän koon ja kohteiden mukaan. Se kattaa kaiken opastuksesta, esittelyistä, ohjelmasta ja pääsymaksusta maistiaisiin, herkulliseen lounaaseen ja piirakkakahveihin saakka. Paketti on suunniteltu linja-autoilla liikkuville, tarvittaessa sen voi mukauttaa myös henkilöautoilla kulkeville.

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous
puh. 050 357 3344