Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK

Leikko- ja kuivakukkien avomaaviljelmä

Karjalanruusun kukkapelto on harvinainen leikko- ja kuivakukkien avomaaviljelmä, jossa perhosetkin viihtyvät. Viihtyisällä puutarhatilalla on myös erikoinen vanhan navetan ylisten kukkavintti, joka on täynnä kuivakukkia ja niistä tehtyjä asetelmia. Paikan kolmas nähtävyys on Kalle-kukon kanatarhan satapäinen kana- ja kukkolauma.

Kukkapellolla on jo tunnelmaa (14.7.2020)

Karjalanruusun hehtaarin kokoinen kukkapelto on hieno tunnelmointipaikka, jossa sielu lepää. Kukkia putkahtelee pellolle päivä päivältä enemmän ja niitä alkaa olla hyväksi malliksi - varsinaisesti runsaskukkaisin aika on vasta elokuun puolivälistä eteenpäin. Pelto on toki lämpimän kesäkauden ansiosta jo nyt oikein hyvässä kasvussa ja edeltäviin vuosiin verrattuna viikon- kaksi etuajassa. 

Perhosia on lennellyt pellolla myös jonkin verran, varsinkin nokkosperhosia. Muista lajesta mainittakoon hopeatäplät ja amiraali. Kukkapellon lisänähtävyytenä toimivatkin paitsi perhoset, niin myös niistä kertova opastaulujen sarja. 

Puutarhatilalla jatkuu päivittäinen touhuaminen kukkien ja paikkojen sipistelyn merkeissä. Kaiken touhuamisen keskellä vieraat ovat tervetulleita tutustumaan kukkiin ja kukkoihin. Koska alue on laajanlainen, niin talon väkeä löytyy kyllä hetken odottelun jälkeen joko vintiltä, pellolta tai pihalta.

Karjalanruusu
Haapasalmentie 923, 82335 Rasivaara (Rääkkylä)
+358 40 730 2067 / Markku Halonen

Kukkapelto ja kuivakukkavarasto ovat avoinna ma-la klo 10-16 ja su klo 12-16 aina syyskuun loppuun saakka.

SH104883.jpg

Rääkkylä 21.-23.8.2020 - Kukkakuhhaus

Rääkkylä 21.-23.8.2020

Kukkakuhhaus

Maalaisromanttinen Kukkakuhhaus kutsuu jälleen Rääkkylään, Pohjois-Karjalaan, ensi elokuussa. Iloisesta kyläjuhlasta on muodostunut monelle kukkien ystävälle kesän odotetuin tapahtuma. Kukkakuhhaus viettää tänä vuonna 10-vuotissynttäreitä.

 

>>> Lisätietoja tapahtumasta