Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK
Kuva: Johanna Kokkola

Mökkielämää ja pyöräilyä

12.-19.9.2020 tai tilauksesta

Tällä lomaviikolla mökkielämä ja pyöräily näyttävät parhaat puolensa. Viikon aikana kätkettyjä aarteita; pikkukyliä, kohtaamisia paikallisten kanssa, aitoa karjalaisuutta, mökkielämää, saunomista, uimista, luontopoluilla patikointia, melontaa, soutua.

Pyöräily huvilalta huvilalle pohjoisen Saimaan kylillä, rannoilla ja saaristossa toteuttaa hiljaisuusmatkailua harvaan asutuilla seuduilla parhaimmillaan. "Slow life" ja rentouttava hiljaisuusmatkailu on tällä aito karjalainen elämäntapa, luontoa säästävä ekologisuus on täällä perinne. Ruoka on paikallista! Käytämme pääasiassa luomutuotteita. Hiljaisuus ei tarkoita äänettömyyttä, vaan mahdollisuutta rentoutua – yksin tai yhdessä.
Tämä pyöräilytuote johtaa huvilalta huvilalle pohjoisen Saimaan saaristo- ja rantakylien kautta. Pyöräily tapahtuu pääasiassa sorapintaisia maanteitä pitkin, suuria mäkiä ei reitillä ole.

Viikon aikana asutaan ensin toisessa ja sitten toisessa huvilassa. Toinen on Rääkkylässä ja toinen Kiteellä, molemmat ovat ihan Saimaan rannalla. Näillä paikkakunnilla pikkukaupungin ja kylien kesän leppoisa ilmapiiri yhdistyy elävään maaseutuun; nykyaikaiset palvelut luonnonkauniiseen ympäristöön.

Rääkkylä on tunnettu vesistöisenä ja erityisesti suurten selkien saaristoistaan. Molemmat tunnetaan myös musiikista, kulttuuristaan ja yrityksistään, joissa kansainvälisyys on olennainen osa.

Hinta: 1285 €/henkilö

Ryhmäkoko: 3-6 henkilöä. Kuuden henkilön ryhmä jaetaan tarvittaessa kahtia.

Majoitus: Anttila, Villa Raita ja kylätalo Saimaan rannalla.

Hintaan sisältyy: majoitus kahden hengen huoneissa, täyshoito, sauna, pyöräilyretket ilman opasta (tapaat heti aluksi emännät/isännät), tietoa ja kartat pyöräilyretkille, matkatavaroiden kuljetuksen, ryhmäkuljetuksen Joensuusta/Joensuuhun (Lentokenttä ja/tai rautatie/linja-autoasema). Kuljetus kohteeseen reilu tunti.

Päivät: 12.-19.9.2020
HUOM: Perhe tai pienryhmä voi tiedustella muitakin aikoja, samoin vuoden 2021 aikoja touko-kesäkuussa sekä elo-syyskuussa.

Pyöränvuokra: 24-vaihteiset retkipyörät; 150 €/pyörä tai sähköpyörät 300 € /pyörä. Sisältää kypärät ja satulalaukut.

Lisätiedot ja varaukset:
Äksyt Ämmät Oy
Salmenkyläntie 81
75500 Nurmes
sales@aksytammat.fi
Puh. +358 50 477 2570
https://aksytammat.fi/

Ohjelma:

Lauantai: Saaristohyppely Pohjois-Karjalassa
Saapuminen Joensuun juna-asemalle noin klo 17. Noin tunni mittainen automatka Villa Raitaan. Matkan varrelle osuu mm. Arvinsalmen lossi ja useita siltoja. Villa Raidassa tervetulotoivotus ja info, sauna ja illallinen. 

Sunnuntai: Saimaan saariston elämää
Opastus pyörien käyttöön ja käyntikohteisiin. Omatoiminen 25-40 km pyöräkierros Saariston poluilla tai Suorhlahdessa. Mahdollisuus uintiin, soutuun tai kanoottiretkeen.

Maanantai: Päivä luomuhunajantuottajana. Opastettu mehikäissafari Luomumansikka-tilalla. Omatoiminen luontokierros luontopolulla ja yksityisellä luonnonsuojelualueelle Apajalahdessa. 

Tiistai: Kansanmusiikin kotipitäjä
Pyöräretki huvilalta huvilalle, 40 km. Käynti Rääkkylässä ja mahdollisuus vierailla paikallisessa käsityömyymälä Onnenkaupassa. Lounas järvenrantaravintolassa. Majoitus Haapasalmen kylätalolla, sauna ja ohjelmallinen illallinen yhdessä paikallisten kanssa. 

Keskiviikko: Pyäräily Saimaan rannoilla
Pyöräretki jatkuu 40 kilometrin siirtymällä, jonka puolivälin paikkeilla Muljulassa voi pysähtyä 4,7 kilometrin luontopolulle. Mahdollisuus käydä kyläkaupassa. Majoitus Anttila-huvilalla oriveden rannalla, illallinen ja sauna. 

Torstai: Nightwishin kotikaupunki
Kierros Kiteen keskustassa. Kaupunkiin tutustumista ja lounas ravintolassa. Majoitus Anttila-huvilalla. Päivän pyörämatka noin 35 kilometriä. Matkalla vapaaehtoinen vierailu ateljeessa ja puutarhassa. 

Perjantai: Melontaa ja puutarhaa
Opastettu kahden tunnin kanoottiretki järvellä. Mahdollisuus vierailla kesäkodin puutarhassa. Sauna ja illallinen.

Lauantai: Aamu-uinti vielä kerran. Kiitokset ja kuljetus Joensuun juna-asemalle. 

Anttila – ITE-taiteilijan lomamökki
Iso huvila, jossa alakerrassa keittiö, olohuone ja makuuhuone. Yläkerrassa kaksi pienempää makuuhuonetta ja olohuone, jossa petipaikat kahdelle. Läheisessä rakennuksessa petipaikat kolmelle. 

Villa Raita – palkittu hyvinvointihuvila
Moderni viiden tähden karjalaistyyppinen huvila, joka sijaitsee saarella Saimaan rannalla. Parkkipaikka pihassa, esteetön kulku. Korkeatasoiset tilat, mahdollisuus yksilöllisiin palveluihin. Lähellä on luontopolku, melontareittejä ja pyöräreittejä sekä aktiviteetteja veden äärellä.