Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK

Mäntytien kotieläinpiha ja hevostalli aivan keskustan tuntumassa

Ratsastustunteja, heppakerhoa, kotieläinpiha

Ostimme syksyllä 2010 Martikkala nimisen tilan Outokummun Asevelikylästä, n. kahden kilometrin päästä Outokummun keskustasta ja alkuun emme tontille keksineet oikein mitään käyttöä ja pelto pääsi metsittymään.

Muutaman vuoden aikana meille on eläinrakkaina ihmisinä eläimiä tullut pikkuhiljaa lisää vuosittain ja 2018 saimme idean kotieläinpihan perustamisesta oman päivätyön lisäksi kun selvisi että Outokummussa ei ole vastaavaa ikinä ollut ja eläimiä on joutunut lähtemään aina etemmäs katsomaan, eläimetkin kun löytyi jo lähes kaikki ennestään. Rakennustyöt ja alueen valmistelut alkoi loppukesästä pellon raivaamisella sekä tallitilojen ehostamisella, lupa tuli aluehallintovirastolta joulukuussa ja paikat saatiin lähes valmiiksi juuri ennen talvea sekä lumen tuloa.

Mäntytien kotieläinpiha on auki ma-ke klo 11-14.

 

Nähtävillä on talviaikaan hevoset, lampaat, vuohet, kana ja kukko, lisäksi piha-alueella saattaa liikuskella talon kissoja. Kesällä tulee lisäksi ainakin puput ja marsut sekä mahdollisesti muita eläimiä.

Nettisivuiltamme löydät lisätietoja:

www.mantytienkotielainpiha.fi

mäntytie2.jpg