Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK

Marjoja, mökkejä, opastettuja tilakierroksia....

Kaksolan tila Outokummussa

Mansikkapaikka Kaksola - lupa kerätä! Kaksolan tila Outokummun eteläisimmässä kylässä Viuruniemessä on kesällä auki joka päivä ja tarjoaa käyntikohteen kaikenikäisille kirkkaan ja puhdasvetisen Juojärven rantamaisemissa. Tila on aito pohjoiskarjalainen pientila (45 ha) ja ollut Kaksosen perheen omistuksessa jo vuodesta 1884.

Kaksolassa uusi ja vanha kohtaavat muodostaen rennon ja viihtyisän ympäristön ja tilapolulta käsin marjatilan toimintaa on mukava tarkkailla. Tilan vanhin rakennus on 1800-luvulta oleva aitta: Myös riihi, lato ja nuottakota ovat osa vanhaa Kaksolaa. Kaksola on harvoja lähiseudun tiloja, joissa voi vielä itse kerätä marjoja. Tarjoamme myös mökkimajoitusta neljällä mökillä, mehuja, varhaisperunaa ja mehuasemapalveluja. 

Keskikesän herkun mansikan lisäksi tilalla viljellään vadelmaa, herukkaa, tyrniä, karviaista ja pensasmustikkaa. Tilatuotteita on myynnissä museoaitassa, joka toimii myös marjojen punnituspaikkana. Tila on osa avointa maaseutua ja otamme mielellään vieraita vastaan.

Kaksolan yrttitarhassa on n. 40 mauste- ja lääkeyrttiä. Pieni puutarha on keidas keskellä tilaa, jossa yrtit tuoksuvat, hyönteiset pörräävät ja lintusuihkulähde solisee. Tervetuloa Kaksolaan!

Osoite: Viuruntie 15, Outokumpu. Puhelin: 050 5453153 
www.kaksola.fi

Kaksola1.jpg