Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK

Lasten kanssa matkalla?

Eikun keula kohti Nurmesta!

Tervetuloa Nurmekseen!
Tähän artikkeliin olemme keränneet hyödyllistä tietoa ja vinkkejä, joita voitte hyödyntää matkanne suunnittelussa Nurmekseen!

Missä voimme yöpyä?
Voitte perheen kanssa majoittua esimerkiksi matkailukeskuksessa, jolloin ei tarvitse miettiä liikkumista paikkojen välillä ja tekemistä löytyy moneen makuun. Mikäli perheesi kaipaa omaa rauhaa ja laatuaikaa, mökkejä Nurmeksesta löytyy vaikka millä mitalla! Katso lisää kohdasta majoitukset ja löydä se täydellinen majoituskohde perheellenne!

Mihin voin parkkeerata auton?
Nurmeksessa on paljon parkkipaikkoja joka alueella, joten on helppo löytää parkkipaikka kohteen läheltä ja joskus jopa suoraan oven edestä.

Mistä voin ostaa lastenvaatteita?

Lastenvaatteita voi ostaa muun muassa Kolmesta Sisaresta (Kirkkokatu 25), Ou-tilasta (Kirkkokatu 20) ja Tokmannilta (Teollisuustie 20).

Missä voimme ruokailla?

Ravintolat

Ravintola Lempi
Paljon istumapaikkoja, syöttötuolit. Ravintola yhdessä tasossa joten liikkuminen on helppoa, muutama rappunen nousussa. Maistuva lasten menu, ala carte, pizza, hampurilainen. Lasten hoitopöytä WC:ssä. Kahvila. Pitkät aukioloajat!

ABC
Kaikille tuttu ABC on lapsiperheiden suosikki pysähdyskohde. Runsaasti istumapaikkoja yhdessä tasossa helppokulkuisessa tilassa, syöttötuoleja ja lasten hoitopöytä WC:ssä. Ulkona myös pöytiä sekä pieni leikkialue lapsille. Tule kokemaan vastaremontoitu moderni ABC!

Jatka lukemista, niin näet mitä kaikkea kivaa tekemistä Nurmeksesta löytyy!

 

Matkailukeskus - Bomba

Matkailukeskus

Bomba

Pielisen rannalla Pohjois-Karjalassa sijaitsevassa Bomban alueelta löytyy ravintoloita, hotelli ja mökkimajoitusta, sekä lähistössä on myös lomahuoneistoja. Karjalaiskylän ja kylpylän lisäksi Bomban alueella on uimaranta, beachvolleykenttä, leikkikenttä, polkuveneitä, minigolfrata ja frisbeegolfrata. Kylpylässä lasten ja aikuisten altaat ovat vierekkäin, eli uinnin iloista voi nauttia turvallisin mielin lasten ollessa lähellä. Uimaranta on pienille lapsille sopiva ja sieltä löytyy pukukopit ja WC. Bombalta löytyy kaikenlaista puuhattavaa niin lapsille kuin myös aikuisille!
Tuulentie 10,75500 Nurmes, p. 010 783 0450 Lue lisää 
bomba.fi

Maatila - Timosen luomutila

Maatila

Timosen luomutila

Timosen luomutila sijaitsee alle puolen tunnin ajomatkan päästä molempien, niin Nurmeksen kuin Valtimonkin keskustasta. Siellä pääset tutustumaan maatilan elämään tilavierailuiden ja teemapäivien kautta, joiden yhteydessä on mahdollisuus päästä myös kärriajelulle. Tilavierailulla pääset tutustumaan luomunaudanlihan tuotantoon, ja näet monen rotuisia ja ikäisiä eläimiä muun muassa emolehmiä suloisine pikku vasikoineen.
visitkarelia.fi/Valtimo/Vieraile-naissa/Timosen-luomutila
 - Ikolan museo

Ikolan museo

Ikolan ulkomuseo esittelee paikkakunnan maataloutta ja meijeritoimintaa. Näyttelyssä on myös esillä palokunnan historiaa. Kesällä museoalueella laiduntaa lammaslauma, jota voi käydä katselemassa. Lampaat ovat lasten kestosuosikkeja! Kesäkahvilassa järjestetään musiikkituokioita.
Kotiniementie 2, 75500 Nurmes. p. 0401045154. www. nurmes.fi/ikolan-museo
Nuoriso- ja Matkailukeskus - Hyvärilä

Nuoriso- ja Matkailukeskus

Hyvärilä

Hyvärilässä voi kokeilla monia erilaisia aktiviteetteja, muun muassa hyrlinkiä, korikiipeilyä, frisbeegolfia, fussballia ja monenmoista muuta. Lisäksi alueella on uimaranta, leikkikenttä, golfkenttä sekä retkeily- ja vesistöreittejä. Hyvärilästä voit vuokrata SUP-lautoja, kanootteja ja muita harrastevälineitä. Hyvärilässä on monta eri majoitusvaihtoehtoa; leirintäalue, mökit, kartanohotelli ja lomahuoneistot, joista voitte valita perheellenne juuri sopivan. Hyvärilän alueella löydätte paljon mielekästä tekemistä ja kaikki tarvittavat palvelut ovat ympärillä!
Lomatie 12, 75500 Nurmes, p. 040 104 5960 hyvärilä.fi

 - Mannen ratsutila

Mannen ratsutila

Ratsastuspalvelut rauhallisilla ja osaavilla opetushevosilla ja -poneilla kaiken tasoisille ratsastajille. Lapset rakastavat näitä söpöjä poneja! Ajanvaraukset suositellaan tehtäväksi etukäteen. Asiakaslähtöistä ja lapsiystävällistä ohjaamista. Palvelut onnistuvat myös englanniksi ja saksaksi.
Lieksantie 83 b, 75500 Nurmes
Puh. 041 481 2131
mannenratsutila@gmail.com
 - Uimarannat

Uimarannat

Veden ympäröimässä Nurmeksessa on uintimahdollisuuksia joka kulman takana kesän kuumiin päiviin. Mukavimmat ja lapsiystävällisimmät uimarannat lapsiperheille löytyvät Nurmeksen satamasta, Bombalta ja Kairikolta.

Sataman uimaranta
Rantakatu 10, Nurmes
Pukukopit, WC, suihku, kioski josta saa virvokkeita päivän rientoihin. Ympärillä mm. pienvenesatama, lenkkeilypolku ja leikkikenttä.

Kairikon uimaranta

Tuomaankadun päässä Nurmeksessa
Pukukopit, huussi. Rauhallisempi uimaranta.

Myös perheen karvaiset kaverit tarvitsevat viilennystä kuumina kesäpäivinä! Koirien uittamiseen soveltuvat Vinkerrannan pienvenesataman uimaranta (Vajatie) sekä Nahkimon uimaranta (Hurtantie).

 - Leikkikentät

Leikkikentät

Nurmeksessa on useita leikkikenttiä lapsille, joista voit nähdä listauksen nurmes.fi/leikkikentat. Tässä mainittuna Nurmeksen mukavimmat leikkikentät, joissa matkustavan perheen lapset viihtyvät monipuolisessa leikkiympäristössä.

Porokylänkoulun leikkikenttä

Mähköntie 19, 75500 Nurmes
Kylillä on kuultu huhua, että Porokylänkoulun leikkikenttä olisi Nurmeksen paras leikkikenttä. Muutama vuosi sitten remontoitu leikkikenttä tarjoaa monipuolisesti erilaisia leikkimahdollisuuksia, jossa pienimmäiset jaksavat seikkalla vähän pidempäänkin.


Keskustan koulun (ent. koulu) piha
Koulukatu 1, 75500 Nurmes.
Helmeilevän kauniin Nurmesjärven rannalla sijaitseva leikkikenttä. Täällä pääset tutkimusretkelle seikkailemaan junan sisälle!

 

 - Luontokohteet

Luontokohteet

Luontokohteita, jonne helppo mennä rattailla ja lasten kanssa havainnoimaan luontoa.

Raesärkät
Raesärkät on kaunis päiväretkikohde kumpuilevassa harjumaisemassa. Taukopaikat ovat reitin varrella lyhyen välimatkan päässä toisistaan ja alueella on myös tulentekopaikkoja ja käymälöitä. Raesärkkien polku on vanha kärrytien pohja, jossa perheen pienimpienkin on helppo kävellä itse! Leveän polun ansiosta myös rattailla tai vaunulla reitin kulkeminen onnistuu vallan mainiosti. Kirkas vetiset järvet ja monipuolinen lajisto tekevät alueesta mielenkiintoisen ja monipuolisen luontokohteen.

Peurajärvi

Peurajärvi on ihanteellinen retkeily kohde lapsiperheille. Pieneen ja rauhalliseen alueeseen ehtii hyvin tutustumaan päivän aikana. Voit jäädä vaikka yöksi laavulle, joka onkin lapsille soveltuvan uintipaikan rannassa. Alue on myös kalastajien suosiossa, sillä virkistyskalastusalueella kalavesiksi löytyy niin kirkkaita järviä, pieniä lampia kuin mutkittelevia jokiakin. Kalastavalle perheelle Peurajärvi onkin täydellinen unelmakohde! Alueelta löytyy tulentekopaikkoja, kotia, puhdasta kaivovettä ja käymälöitä.

Joukonpolku

Kaunis rantapolku lintutornille Nurmeksen Vinkerlahdella. Polku sopii hyvin myös lapsiperheille ja lastenrattailla kuljettavaksi, ja lyhyen polun jaksavat pienimmätkin kävellä itse. Päätöspisteessä löytyy jännitävä lintutorni, josta voi havannoida luontoa tai katsella maisemia. Lähtöpaikalla on Vinkerlahden pienvenesataman parkkipaikka ja Tyttöjen puisto.

 - Tulentekopaikat

Tulentekopaikat

Alueelta löytyy paljon tulentekopaikkoja, joissa voi paistaa makkaraa, tikkupullaa, vaahtokarkkeja tai mitä tahansa mieleesi juolahtaa. Lähtekää vaikka vain viettämään iltaa tunnelmallisella nuotiolla Pielisen rannalla! Joillakin Pielisen saarista, kuten Munasaarella Hyvärilän edustalla ja Kynsisaarella on mahdollisuus tehdä nuotio tulentekopaikalle, Kynsisaaressa esimerkiksi myös kota. Pielisen saariin voit päästä omatoimisesti meloen, soutaen, veneellä tai kysymällä Pielisen Retkiltä tai Bomba Actionilta opaspalveluita. Muita makkaranpaistopaikkoja löytyy Bomban Kalevanhovin edustalta sekä Kotilanvaaralta.

 

Vesillä liikkuessanne muistakaa ottaa huomioon turvallisuus, ja ennen tulentekoa varmistakaa alueelliset metsäpalovaroitukset!