Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK

Joulun sanoman 30. juhlavuosi

Hiljenny joulun henkeen ja ihastu katuteatterin ainutlaatuisen herkkään tunnelmaan. Jouluaaton aattona, 23.12. kello 18 katuvalojen sammuminen ja kirkon kellojen kumahtelu alkavat kutsua sinua Nurmeksen kirkkopuistoon solamaisen Maariankadun varrelle. On aika siirtyä seuraamaan joulun ihmettä.

Immanuel – Jumala meidän kanssamme kertoo ensimmäisen joulun tapahtumista kun Jeesus syntyy lumen ja jään keskelle. Kynttilä ilolle, lämmölle ja joulun sanomalle sytytetään Nurmeksen kirkonmäellä joka jouluaaton aattona: Valo ei enää vähene.

Immanuel on Suomen ensimmäinen talvinen katuteatteriesitys, jota on esitetty keskeytyksettä Nurmeksessa vuoden 1989 jouluaaton aatosta lähtien. Kauniin ja herkän jouludraaman käsikirjoittaja on Eeva Vainio, musiikin on säveltänyt Seppo Paakkunainen ja laulujen sanat ovat Rauha Kejosen ja Eeva Vainion käsialaa. Immanuelin sisältö on sama vuosittain, mutta esitys ja tulkinta muuttuvat ohjaajan mukaan. Sama ohjaaja tekee tulkintansa enintään kolme vuotena peräkkäin ja tänä vuonna ohjaajana jatkaa Emilia Pokkinen.

Esityksen toteuttaa Nurmeksen Immanuel-jouludraaman kannatusyhdistys talkoovoimin Nurmeksen kirkonmäen ympäristössä jouluaaton aattona. Jouludraama on yleisölle maksuton ja kaikille avoin tapahtuma. Immanuel katuteatteriesityksestä on tullut vuosien saatossa tärkeä osa nurmeslaista joulunviettoa ja se virittää koko kaupungin oikeaan joulun tunnelmaan. Toinen mahdollisuus nähdä esitys on kenraaliharjoituksen seuraaminen päivää ennen esitystä. Esitystä ei voi seurata lähetyksessä tai tallenteena netissä, vaan esityksen voi kokea vain vaeltamalla  paikan päällä Kirkkopuistossa.

Immanuelia ei vain tulla katsomaan, vaan esitystä eletään ja koetaan kaikki yhdessä, jolloin tunnelma on aivan omalaatuisensa. Tule sinäkin todistamaan joulun ihmettä!

Juhlavuoden kunniaksi järjestetään seuraavia tapahtumia, joten pysy kuulolla:

- tukikonsertteja
- historianäyttely Nurmes-talolla
- Immanuelin 30-vuotishistorian julkaiseminen
- uuden 2018 joulukortin ja retrokorttien myyntiä
- muita tapahtumia

MITÄ
Jouludraama katuteatteriesitys, johon osallistuu vuosittain 1000-2500 katsojaa.

MISSÄ
Nurmeksen ev.lut kirkon ympäristössä

MILLOIN
vuosittain 23.11. klo 18

Lue lisää immanuel.fi

24IMMANUEL Karjalainen.jpg