Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK

Höyryjunaliikenne

Höyryjuna on ollut nähtävyys kautta aikojen. Aikanaan höyryveturia ihmeteltiin uuden ajan tekniikkana ja nykyään historiallisena nähtävyytenä. Juna on mahdollista varata myös oman aikataulun ja reittitoiveen mukaiselle yksityisajolle. Matkaan on mahdollisuus yhdistää tarjoilua, musiikkia, ohjelmapalveluita ja jopa majoituspalveluita. Liikennöinti Höyryraide Oy:n museojunatoiminnan tarkoituksena on rautatiehistoriallisen kulttuuriperinnön ja katoamassa olevan junakaluston säilyttäminen, kunnostaminen ja sillä liikennöinti.

Liikennevirasto on myöntänyt Höyryraide Oy:lle turvallisuustodistuksen jolloin mahdollista liikennöidä kaikkialla suomen rataverkolla. Museoliikenne edellyttää erityisosaamista, jatkuvaa alan seuraamista ja ammatillisen pätevyyden opiskelua. Turvallisuustehtävissä huomioidaan, matkustajien, henkilöstön ja ympäristön turvallisuus. Höyryraide Oy on harjoittanut museoliikennettä vuodesta 1999 alkaen. 

Nurmeksen vanhat, historialliset veturitallit on rakennettu 1900-luvun alussa. Kunnostettuina ja entisöityinä ne ovat yhä alkuperäisessä käytössään nostalgisen museojunakaluston varikkona. Museovarikko tarjoaa mielenkiintoisen elämyksen rautateiden ja tekniikan historiasta kiinnostuneille.

Nurmeksen Museovarikko

Osoite: Kirkkokatu 34 Nurmes

Varaukset:

Alueella opastettuja kierroksia tilauksesta. Nähtävillä mm. Höyry-ja dieselvetureita, matkustaja- ja tavaravaunuja, pienoismalleja. Ryhhmän koko 5-10 hlöä. Hinta 10€/aikuinen. Varaukset: tapani.laaksomies@steamrail.fi

www.steamrail.fi