Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK

Bomban karjalaiskylä

"Aiga mänöö arvellessa, päivä piädä kiännellessä" – onko karjalan kieli sinulle tuttua? Bomballa siihen et voi olla törmäämättä.

Bomban karjalaiskylän keskus ja päänähtävyys on Bomban talo, joka on kopio vuonna 1855 Jegor Bombin rakennuttamasta talosta Venäjän Karjalan Suojärvellä. Nurmeksessa Bomban talon avajaisia vietettiin 1.8.1978, ja talon rakentamisessa on kunnioitettu perinteitä; se on rakennettu suurista ja pyöreistä tasapaksuisista hirsistä pitkin sulkanurkin ilman, että rakentamisessa olisi käytetty mitään rautaisia osia. Alkuperäisrakennuksen pohjalta suunniteltu talo on Vilho Suonmaan ja Jarmo Santalan käsialaa, ja nykyinen Bomban talo on sen esikuvaansa hieman suurempi, mutta malliltaan kuitenkin sama. Käyttötarkoituksen vuoksi muutoksia taloon oli kuitenkin tehtävä, esimerkiksi entisen navetan paikalle sijoitettiin ravintolasali. Bomban talon ympärille rakentui myös kokonainen karjalainen kylä täydentämään matkailupalveluita.

Bomban talon ravintolassa karjalainen ruokakulttuuri elää vahvana ja ravintolan lisäksi talossa toimii oluttupa ja kesäterassi. Ravintolassa järjestetään erityyppisiä tapahtumia ympäri vuoden. Idyllinen ja perinteikäs talo soveltuukin mainiosti erilaisten juhlien pitopaikaksi! Karjalaiskylässä on myös mahdollisuus majoittua, mikä tuo oman persoonallisen säväyksensä matkailijan kokemukseen. Karjalaisenkylän maisemissa toimii kesäisin myös tori, jossa voi nautiskella kesän tunnelmasta ja Bomban miljööstä täysin siemauksin.

 

 

Kävele hiljentymisen polkua pitkin ortodoksiselle tsasounalle ja vaikutu

Bomban alueella pääset tutustumaan karjalaiseen perinteeseen myös ortodoksisin tradition kautta, sillä karjalaiskylään on rakennettu myös tsasouna eli ortodoksinen rukoushuone, jonka on piirtänyt arkkitehti Erkki Helasvuo. Kävele Hiljentymisen polkua pitkin Pyhittäjäisien Sergein ja Hermanin Valamolaisten rukoushuoneelle, jonka esikuvana on toiminut Ägläjärvellä sijainnut tsasouna. 80-luvulla käyttöön vihitty tsasouna huokuu eksoottista tunnelmaa! Tsasouna on säännöllisesti avoinna ja siellä järjestetään myös palveluksia.

Pääset Break Sokos Hotel Bomban nettisivuille tästä.