Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK

Lieksa

Pohjois-Karjalan talvilomaviikolla 10 Lieksassa on perinteisesti runsas tarjonta kulttuuri- ja liikun-tapalveluissa.

Jäähallin aamupäivissä on perinteisesti runsaasti yleisövuoroja. –Yleisövuorot ovat maksuttomia ja avoimia kaikille, kertoo Lieksan kaupungin liikuntasihteeri Jarmo Honkanen. –Vuoroja on sekä luistelijoille että mailapelien harrastajille, Honkanen jatkaa. Jäävuorot näkyvät kokonaisuudessaan Lieksan kaupungin www-sivuilta www.lieksa.fi/lieksa-areena.

Viimeistään talvilomalla on korkea aika käydä tutustumassa syksyllä valmistuneeseen Hyvinvoin-tikeskus Liehuun. Vakiovuorojen lisäksi sieltä voi varata myös yksittäisvuoroja. Talvilomaviikolla erityisesti aamu- ja iltapäivisin on runsaasti vapaita vuoroja. Vuoroja voi tiedustella joko suoraan uimahallin kahvio Huikopalasta tai Lieksan kaupungin asiakaspalvelupisteestä. Kolmeen lohkoon jakautuva Liehu soveltuu mm. salibandyn, futsalin, lentopallon ja sulkapallon harrastamiseen. Liehussa on lainattavissa futsal-, kori- ja lentopalloja. Muut lajit omin välinein. Lisäksi Liehussa on lähinnä perheen pienimmille tarkoitettu kiipeilyseinä. http://www.lieksa.fi/hyvinvointikeskusliehu. 
Liikuntapaikkojen läheisyydessä sijaitseva uimahalli palvelee lomalaisia normaalein aukioloajoin.

Pielisen museon näyttelyhallit ovat avoinna ti-pe klo 10-15 ja la 9.3. klo 10-15. Pääsymaksut 3/2/1 € (aikuiset / eläkeläiset & opiskelijat & ryhmät / lapset). Keskiviikkoisin ei pääsymaksua. Museon vaihtuvana näyttelynä on 23.1. – 18.4.2019 Makeita muistoja.

Kuvanveistäjä Eva Ryynäsen ateljee Paateri Vuonisjärvellä on avoinna 17.2. – 10.3. joka päivä klo 10-16. Pääsymaksut 7 / 5,50 / 2,50 €.

Vuonislahden ja Kolin väli taittuu vaikka Euroopan sisävesien pisintä jäätietä pitkin. Vuonislahti-Koli –retkikiluistelurataa ei pystytä haastavien sää- ja jääolosuhteiden takia avaamaan. Lauantaina 2.3. järjes-tettävää Jäätie tutuksi –tapahtumaa varten pyritään kunnostamaan lyhyt luistelurata Vuonislahden rantaan. Tämän suunnitelman toteutuminen riippuu lähipäivien sääolosuhteista. Tapahtumassa on toimintaa on sekä Vuonislahden että Kolin puolella. 


Kirjaston normaalin toiminnan lisäksi kirjastossa järjestetään ma 4.3. klo 12-14 askartelu-tapahtuma lapsille ja nuorille. Tapahtuma on maksuton, eikä ennakkoilmoittautumista tarvita. Askartelun järjestävät yhteistyössä Lieksan 4H, nuorisotoimi ja Lieksan kirjasto. Torstaina 7.3. klo 9 kirjaston lastenosastolla on satutuokio. Pia Haukka lukee lapsille. Kirjastoasioinnin lomassa voi tutustua Maija Savolaisen valokuvanäyttelyyn Kesän muistoja.

Lieksan kansalaisopiston kuvataideryhmien kevätnäyttely Lieksan Kulttuurikeskuksessa 28.2.-22.3.2019. Näyttely on avoinna ma-pe klo 11-16 sekä Kulttuurikeskuksen tilaisuuksien aikana.

Lieksan kaupungin nuorisotoimi järjestää yhteistyössä Lieksan seurakunnan ja Lieksan 4H-yhdistyksen kanssa Äxön-päivän 1-6 –luokkalaisille torstaina 7.3. klo 10-14. Tapahtuma järjestetään Lieksan seurakuntatalon nuorisotilassa (Mönninkatu 13). Touhupäivänä on ohjelmaa ulkona ja sisällä, mm. lumisählyä, mäenlaskua, pelejä ja askartelua. Välipalaatarjolla. Osallistumi-nen on maksutonta. Ilmoittautumiset 1.3. mennessä, p. 0400 199 810/WA Heidi tai s-postilla hei-di.tahvanainen@evl.fi. Jos haluat varmistaa pääsysi, ilmoitathan tulosi ja ruoka-ainerajoitteet sekä huoltajan puhelinnumero. Ilmoittautuminen ei ole pakollista, mutta suotavaa.

Nuorisokahvila Nuokkari on auki myös lomaviikolla.
ma klo 14.00 – 20.00
ti klo 14.00 – 16.00 myös alakoululaiset
klo 16.00 – 20.00
ke klo 13.00 – 18.00 myös alakoululaiset
to klo 13.00 – 18.00
pe klo 13.00 – 18.00

www.lieksa.fi

38.JPG