Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK

Opastetut kävelykierrokset

Kesäkuusta elokuuhun

Hinta:
5€ / henkilö

Kesto:
n. yksi tunti

Maksimi henkilömäärä:
20

Tulevat opastukset:
Lauantai 29.6
. klo 13Tiedätkö, mitä ovat möljä, sortteeri tai naurissupikkaat? Esimerkiksi näistä asioista kertovat sinulle "Hieruli-Anni" ja ruukin patruunan "rouva Burmeister" kesän kävelykierroksella, jonka aikana paljastuu myös erään ruukinhoitajan erikoinen kiintymys metsän villieläimiin ja se, mitä "Karjalan kruppi" sai aikaan Pankakoskella.

Lauantai 13.7. klo 13Karjalan puut kukkivat ihastuttavina veistoksina, mutta missä? Lahjakkaat musiikkihenkilöt ovat tehneet Lieksaa tunnetuksi. Ketkä? Lieksasta on lähtöisin monia liikealan menestyjiä. Keitä? Kävelykierros tutustuttaa sinut lieksalaisten menestyjien elämäntarinoihin.

Keskiviikko 24.7. klo 13Lieksa toimi sodan aikana merkittävänä Rukajärven suunnan joukkojen huoltokeskuksena. Lieksan asemalle tulivat rintamalle lähtevät sotilaat ja sieltä lähdettiin myös lomille. Lieksan keskustassa on lukuisia rakennuksia ja muistomerkkejä, joiden historiaan liittyy mielenkiintoista kerrottavaa. Lieksan Matkailuoppaat syventävät tietämystäsi Lieksan varuskunnan toiminnasta.

Lauantai 27.7. klo 13Lieksassa on asunut ja toiminut monia kansanparantajia. Miten paikalliset lääkärit heihin suhtautuivat? Mitä kasveja kansanparantajat käyttivät rohtoihin ja hauteisiin, joilla he paransivat luumätää ja ajoksia? Mitä uskomuksia liittyy eri puihin ja kasveihin? Tule mukaan kävelykierrokselle kuulemaan tarinoita luonnonlääkinnästä ja -rohdoista.

Keskiviikko 14.8. klo 17Mikä tragedia liittyy Evan ja Emilin muistokiviin? Miksi ortodoksinen tsasouna on luterilaisella maaperällä? Mitä kerrottavaa on Steniusten sukuhaudalla? Kävelykierroksella saat vastaukset mm. näihin kysymyksiin.

Varaa ja katso lisätiedot täältä: