Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK

Suomen toiseksi suurin ulkomuseoalue

Pielisen museo on Lieksan kaupunginmuseo, joka on tunnettu laajasta, Suomen toiseksi suurimmasta ulkomuseoalueesta. Museo sijaitsee lähellä Lieksan kaupungin keskustaa, kauniilla historiallisella paikalla Lieksanjoen rannalla. Museon päärakennuksessa on paikkakunnan menneisyyttä esittelevä perusnäyttely ja vaihtuvien näyttelyjen tila. Näyttelyhalli on avoinna läpi talven. Päärakennuksessa sijaitseva museon kahvila palvelee vieraita kesäkaudella.Toukokuun puolivälistä syyskuun puoliväliin auki olevalla ulkomuseoalueella on noin 70 rakennusta, joista vanhimmat ovat 1700-luvulta.

Museossa on pihapiirejä asuin- ja ulkorakennuksineen kolmelta vuosisadalta, erilaisia myllyjä sekä metsätyöosasto ”Savotaranta” kämppineen, savotan talousrakennuksineen, ampareineen, hartsuvoineen, ponttuineen ja sohoineen. Alueella voi lisäksi tutustua entisaikojen maatalouteen ja vaikkapa kalastukseen tai palontorjuntaan. Museoalueella voi kulkea itsenäisesti pohjakartan tai museon yleisoppaan ohjaamana. Hyvän yleiskatsauksen ulkomuseosta saa opastetun ryhmän mukana.

Menneiden aikojen arkielämään voi kesäkuukausina sukeltaa myös nykyajan teknologian avustuksella. Aikamatkan tarjoaa LieksaMyst – mobiilipeli, jota pelataan museosta lainattavalla kännykällä. Pelin myötä tulevat tutuiksi entisajan työvälineet ja –tavat, asuminen ja arkiset askareet. Pelistä on suomen-, englannin- ja saksankieliset versiot.

Talviaukioloajat (sisänäyttelyhallit): ti-pe klo 10–15 ja lauantait 12.1., 9.2., 9.3. ja 13.4.

Makeita muistoja -näyttely avoinna 23.1.–18.4.2019.

PIELISEN MUSEO, KESÄ 2019
Museon päärakennuksessa on paikkakunnan menneisyyttä esittelevä perusnäyttely ja vaihtuvien näyttelyjen tila. Museon päärakennus on ympäri vuoden avoinna ja siellä on kattavan perusnäyttelyn lisäksi vaihtuvia näyttelyitä. Kesäisin avoinna olevassa suuressa ulkomuseossa on noin 70 rakennusta/rakennelmaa.

Ryhmäopastukset etukäteisvarauksesta.
Lipunmyynti ja ryhmävaraukset, p. 04010 44151.

www.lieksa.fi/museo

Invalid data