Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK

Suomen toiseksi suurin ulkomuseoalue

Pielisen museo on Lieksan kaupunginmuseo, joka on tunnettu laajasta, Suomen toiseksi suurimmasta ulkomuseoalueesta. Museo sijaitsee lähellä Lieksan kaupungin keskustaa, kauniilla historiallisella paikalla Lieksanjoen rannalla. Museon päärakennuksessa on paikkakunnan menneisyyttä esittelevä perusnäyttely ja vaihtuvien näyttelyjen tila. Näyttelyhalli on avoinna läpi talven. Päärakennuksessa sijaitseva museon kahvila palvelee vieraita kesäkaudella.Toukokuun puolivälistä syyskuun puoliväliin auki olevalla ulkomuseoalueella on noin 70 rakennusta, joista vanhimmat ovat 1700-luvulta.

Museossa on pihapiirejä asuin- ja ulkorakennuksineen kolmelta vuosisadalta, erilaisia myllyjä sekä metsätyöosasto ”Savotaranta” kämppineen, savotan talousrakennuksineen, ampareineen, hartsuvoineen, ponttuineen ja sohoineen. Alueella voi lisäksi tutustua entisaikojen maatalouteen ja vaikkapa kalastukseen tai palontorjuntaan. Museoalueella voi kulkea itsenäisesti pohjakartan tai museon yleisoppaan ohjaamana. Hyvän yleiskatsauksen ulkomuseosta saa opastetun ryhmän mukana.

Menneiden aikojen arkielämään voi kesäkuukausina sukeltaa myös nykyajan teknologian avustuksella. Aikamatkan tarjoaa LieksaMyst – mobiilipeli, jota pelataan museosta lainattavalla kännykällä. Pelin myötä tulevat tutuiksi entisajan työvälineet ja –tavat, asuminen ja arkiset askareet. Pelistä on suomen-, englannin- ja saksankieliset versiot.

 

Kesäkausi 2018 (15.5.-15.9.)

Avoinna päivittäin klo 10-18, juhannusaattona suljettu.

Pääsyliput kesäkaudella 2018:
aikuinen 7 euroa 
eläkeläinen 5,50 euroa
opiskelija 5,50 euroa 
lapsi 7-12 v. 1,50 euroa 
perhelippu (2 aikuista + 2 lasta) 15 euroa
kausilippu 14 euroa 
yhteislippu museo-Paateri 11 euroa 
perhelippu museo-Paateri 25 euroa 
ryhmälippu 5,50 euroa/hlö - kun ryhmässä vähintään 20 aikuisen pääsylipun maksanutta
Valtakunnallinen Museokortti käy pääsylippuna

Talvikausi 2017-2018 (16.9.-14.5.)

Museon näyttelyhalli on avoinna tiistaista perjantaihin klo 10 - 15 sekä kuukauden toisena lauantaina samaan aikaan. Juhlapyhinä museo on suljettu. Ulkomuseo on talvisin kiinni. 

Pääsyliput talvikaudella 3/2/1 euroa, keskiviikkoisin maksuton sisäänpääsy. Kausikortti 10 euroa.


www.lieksa.fi/museo