Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK

Luontokeskus Suomen kansallismaisemassa

Koe Kolin lumo, avara ja upea maisema jylhien vaarojen laelta. Etsi mielen ja sielun rauhaa ikiaikaisista metsistä ja näkymistä yli Pielisen. Muun muassa Jean Sibeliusta, Eero Järnefeltiä ja Juhani Ahoa innoittanut maisema on yhä luonnossa liikkujien, vaeltajien ja taiteilijoiden rakastama.

Muinainen vuorijono
Kolin vaarat ovat muinaisen vuorijonon, Karelidien, jäänteitä. Karelidit muodostuivat lähes 2 miljardia vuotta sitten, kun mannerlaatat työntyivät vastakkain. Mullistuksessa syntyneet kovat kvartsiittikalliot ovat kestäneet jääkausien kulutusta ja rapautumista ympäristöään paremmin. Lue lisää Kolin geologiasta.

Jälkiä menneisyydestä
Vanhimmat Kolin kansallispuiston alueelta löydetyt ihmiselämän merkit ovat pyyntikuoppia, kivi-iskoksia ja ranta-asuinpaikkoja. Löydöt kertovat, että Kolilla on eletty metsästämällä ja keräilemällä jo kivikaudella (8000–1900 eaa.). Seuraavat ihmisjäljet ovat vasta 1600-luvulta jaa. Ne osoittavat, että Vuonislahdesta on käyty Kolilla metsästämässä ja kaskeamassa. Pysyvä asutus saapui nykyisen kansallispuiston alueelle vasta 1700-luvun puolivälissä. Lue lisää 

 

Kolin luontokeskus Ukossa on Kolin kansallispuiston retkeilyneuvonta.
Tietoa myös Koli-Ruunaa alueen muista luontokohteista kuten Ruunaan retkeilyalueesta, Telkkämäen luonnonsuojelualueesta ja Patvinsuon, Tiilikkajärven sekä Petkeljärven kansallispuistoista.

•Näyttelyitä ja lyhytelokuvia
•Tilauksesta ryhmäopastuksia luontokeskuksen näyttelyissä.
•Langaton Internet-yhteys
•Matkamuistomyymälä
•Kahvila Vakka (tarkista aukioloajat)
Ota yhteyttä asiakaspalveluumme Kolin luontokeskus Ukkoon, autamme mielellämme retkesi suunnittelussa.
Luontoa lukemaan, elämysten kautta oppimaan Kolilla - lisätietoa koululaisille ja päiväkotilaisille suunnatuista palveluista.

Asiakaspalvelu
Kolin luontokeskus Ukko
Puh. 0206 39 5654
ukko(at)metsa.fi
Luontoon.fi