Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK

Harrastajakuvaaja Heta Nevalaisen valokuvanäyttelyn avajaiset

01.03.2020 klo 13.00

Ihme, joka saa ihmisen itkemään - Hetkiä Pieliseltä ja Ruijan rannoilta kuvin ja sanoin 

Harrastajakuvaaja Heta Nevalainen eli Herranniemen Heta:

Heta Nevalainen-omakuva.jpg

"Olen vuonislahtelaislähtöinen harrastajakuvaaja. Kuvaaminen kiehtoi minua hetkittäin jo lapsena, mutta vasta viime vuodet ovat saaneet todella heräämään siihen, miten antoisaa maailman tarkastelu linssien läpi on. Valokuvaus ei ole minulle päämäärähakuista toimintaa, vaan pikemminkin tapa haltioitua ympärillä olevasta ja olemassaolosta – olla varauksetta läsnä hetkessä. Kuvaan tunteella ja toivon, että tämä tunne välittyy jollakin tasolla myös katsojalle. Ihmettelyssä piilee avain yhteyden kokemukseen: hetkiin, jotka saavat ihmisen itkemään silkasta olemassaolon riemusta tai tuskasta. Yhteys raivaa tietä lajirajoista riippumattomalle ymmärrykselle ja huolelle – vaalimisen halulle, jota kokee näinä päivinä epäilemättä jokainen ympäristöstään ja kanssaeläjistään välittävä.

Kuvaamisen ohella tapani hahmottaa elämää vaatii kirjoittamista. Tehtyäni huomiota maailman makaamisesta tai saatuani värisyttävän kokemuksen sitä kameran kera katsellessa minuun iskee tarve purkaa edes pieniä palasia ulos sanoin. Siksi tahdoin tuoda näyttelyyn kuvien ohella myös tekstikatkelmia, jotka liittyvät kuvauspaikkoihin- tai hetkiin ja niiden herättämiin tunnelmiin."

Näyttely on avoinna 1.3.2020 - 10.6.2020 kylätoimintakeskus Kukossa, Vuonislahdentie 184

Avoinna tiistaista lauantaihin klo 8-16 ja sunnuntaisin klo 8-15