Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK

Tervetuloa Lieksaan!

Lieksa sijaitsee Pohjois-Karjalan koillisosassa Suomen neljänneksi suurimman järven Pielisen rannalla. Kaupunki on kuuluisa kauniista erämaaluonnostaan ja Kolin huipulta avautuvasta kansallismaisemasta. Koli, Pielinen, Ruunaan retkeilyalue ja Patvinsuon kansallispuisto sekä lukuisat puhdasvetiset järvet ja jylhät vaara- ja harjumaisemat tarjoavat mainiot mahdollisuudet ulkoiluun ja virkistäytymiseen. Kiinnostavia päiväretkikohteita ovat myös Änäkäisen virkistysalue sotahistoriallisine linnoitteineen, Pieni Ritojärvi sekä Ukonsärkkä.

Lieksa on elävä kulttuurikaupunki. Vuodesta 1980 lähtien järjestetty Lieksan Vaskiviikko tarjoaa musiikin ystäville korkeatasoista vaskimusiikkia ja viihteellisiä konsertteja. Pielinen Soi -musiikkifestivaali on laajentunut ympärivuotiseksi tapahtumaksi, jonka konsertteja järjestetään eri puolilla Pielistä. Monolan aitta - Jean ja Aino Sibeliuksen häämatkakohde - avattiin kunnostettuna kesällä 2017.

Eva Ryynäsen ajattomat puuveistokset Paaterissa ja Pielisen museon historialliset rakennukset eivät jätä ketään kylmäksi. Rukajärvi-keskus Lieksan rautatieasemalla kertoo raja-alueen sotahistorian tapahtumista ja ihmisten elämästä. Timitrassa sijaitsevan Rajaperinnetalon näyttely kuvaa kattavasti rajavartioinnin historiaa ja PikkuKilin Eläinpuisto Kelvän Salonkylällä on koko perheen mieluisa käyntikohde.

Kaupunki on perustettu1973
Pinta-ala4067,60 km²
Lieksalaisia11400
Välimatka Joensuuhun95 km
Välimatka Helsinkiin529 km
 - Koli - upea kansallismaisemamme

Koli - upea kansallismaisemamme

Koli on ainutlaatuinen kokonaisuus - yhdistelmä kansainvälisesti tunnettuja luonto- ja kulttuuriarvoja sekä laadukkaita ja monipuolisia matkailupalveluja ympäri vuoden. 

» Lue lisää

 

Avoinna ympäri vuoden - Pielisen museo

Avoinna ympäri vuoden

Pielisen museo

Museon päärakennuksessa on paikkakunnan menneisyyttä esittelevä perusnäyttely ja vaihtuvien näyttelyjen tila. Museon päärakennus on ympäri vuoden avoinna ja siellä on kattavan perusnäyttelyn lisäksi vaihtuvia näyttelyitä. Kesäisin avoinna olevassa suuressa ulkomuseossa on noin 70 rakennusta ja rakennelmaa. 

Talviaukioloajat (sisänäyttelyhallit): ti-pe klo 10–15 ja lauantait  9.3. ja 13.4. Makeita muistoja -näyttely avoinna 23.1.–18.4.2019. 

Pielisen museo, Pappilantie 2, 81720 Lieksa, museo@lieksa.fi, p. 04010 44151. 

» Lue lisää 

 

Kuvanveistäjä Eva Ryynäsen taiteilijakoti - Paateri

Kuvanveistäjä Eva Ryynäsen taiteilijakoti

Paateri


Sesonkiaukioloaikojen jälkeen Paaateri on avoinna ryhmille. Talvikaudella Paateri on avoinna hiihtolomaviikoilla 8, 9 ja 10 joka päivä klo 10–16 ja muutoin sopimuksen mukaan.

Paateri 21, 81560 Vuonisjärvi
Puh. 040 104 4055   

» Lue lisää

 

Koko perheen eläinpuisto on avoinna ympäri vuoden - PikkuKili

Koko perheen eläinpuisto on avoinna ympäri vuoden

PikkuKili

Mitä mainioin käyntikohde koko perheelle!

Puh. 040-5862863/ 040-7690743

PikkuKilin kotisivut

  - Veneiden tankkauspiste

Veneiden tankkauspiste

Kauan odotetut tankkauspisteet veneille ovat saapuneet Pieliselle. Ja yksi niistä sijaitsee Lieksan satamassa!

Venetankkausasema Lieksa 24h korttiautomaatti
Braheantie 14, 81700 LIEKSA (Lieksan satama)
Polttonestelaadut: 98E5 ja Diesel
S-Bonusta tankkauksesta.

>> Lue lisää

Sodan jäljillä -esite

Sodan jäljillä -esite

Tutustu sotiemme muistomerkkeihin Lieksassa ja Ilomantsissa.

Sodan jäljillä -esite
Lieksa & Ilomantsi - Sodan jäljillä

Lieksa & Ilomantsi

Sodan jäljillä

Opas sotiemme 1939-1944 muistomerkeille Ilomantsissa ja Lieksassa. 

 » Lue lisää

#Lieksa # Koli #Ruunaa