Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK

Mansikoita ja maisemia

Kontiolahden kirkonkylän kupeessa on mahtava paikka keskellä maalaismaisemaa. Vuosisatojen ajan on tällä paikalla viljelty maata Sinkkosen suvun toimesta. Nykyinen sukupolvi on seitsemäs ja kuulemma kahdeksas on jo harjoittelemassa marjanviljelyä. Sinkkosen tila on monelle nuorelle myös ensimmäinen kesätyöpaikka ja nytkin kesäkahvilaa pyörittävät nuoret saavat ensikosketuksensa työelämään täällä. Tilan isäntä Pauli Sinkkonen kertoo, että nykyisellään marjanviljelys on maatilan pääelinkeino.

Sinkkosen marjatilalle saapuva kesävieras saa ostettua mukaansa maukkaita mansikoita, uusia perunoita, herneitä ja mustaherukoita. Kesäkahvilan valikoimaan kuuluvat erilaiset tuoreet leivonnaiset ja maalaistorilta voi napata mukaan vielä tuliaisia eli oman tilan tuotteista tehtyjä marmeladeja, limsaa tai mehua sekä paikallista hunajaa. Paulin mukaan suosituimmat tuotteet ovat mansikoiden lisäksi marjamehut ja mansikkalimonaadi. Tilan tuotteita on saatavilla myös lähialueen kaupoista.

Kesäkahvila on avoinna aina kesäkuun loppupuolelta elokuun alkuun saakka. Tuoreet leivonnaiset ja oman marjatilan tuotteet ovat se juttu, miksi piipahtaminen kuutostieltä marjatilalle on tekemisen arvoinen juttu. ”Kannattaa tulla käymään täällä meidän tilalla ja kahviossa, sillä täällä on niin rauhallista. Pääset varmasti irti arjen kiireestä”, vakuuttaa Pauli.

52E98DA8-5BCC-4A69-99C3-B99F010FAC59.jpeg

Sinkkosen marjatila on vierailun arvoinen paikka. Lähellä Joensuuta ja melkein Kontiolahden kirkonkylän keskustassa sijaitsevalle tilalle on helppo poiketa vaikkapa matkalla Kolille. Mieli ja sielu lepäävät kauniissa maalaismaisessa ja kun makuaistia hemmotellaan vielä tuoreilla mansikoilla päällystetyllä kakulla, on kesäpäivä erityisen rentouttava.

Sinkkosen Marjatila
Sinkkolantie 3, 80110 Kontiolahti
Puh. (013) 731 149


Katso lisätietoja: http://sinkkosenmarjatila.fi