Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK

Kontionpolut kutsuvat!

Lomalla rentoutumisen ja löhöilyn lomassa voi myös nauttia luonnosta ja erilaisista aktiviteeteista. Maastopyöräily ja vaellus ovat molemmat koko ajan suosiotaan kasvattavia harrastuksia. Pohjois-Karjalassa Kontiolahdella on muutama vuosi sitten tehty iso urakka ja merkitty maastoon koko kymmenien kilometrien mittainen reitistö. Nappasimme testiin läskipyörän ja kävimme tutustumassa aiheeseen!

Yli sata kilometriä polkuverkosta
Kontionpolut on suosittu reitistö maastopyöräilyyn, polkujuoksuun ja kävelyyn. Kontionpolut muodostuvat neljästä rengasreitistä (Kontioniemi Trail 9 km, Stadium Trail 8,5 km, Salpalinja Trail 5 km ja Välilampi Trail 13,5 km), jotka yhtyvät Joensuun kaupungin ylläpitämään Jaama Trailiin (n. 60 km) sekä Lykynlammen kautta yhdysreittiä pitkin Liperin Kinttupolkuihin. Kontionpoluilta on myös yhdysreitti Kolinpolulle (63 km), jota pitkin pääsee kansallismaisemiin saakka.


kontionpolut5.jpeg

Maastopyörällä Pohjois-Karjalassa
Kontionpolut sijoittuu merkittävimmältä osaltaan Jaamankankaan maastoon. Jääkauden aikainen harjumaisema on pääosin helppokulkuista kangasmaastoa, toki korkeuseroja on ajoittain harjulta toiselle liikuttaessa. Korkeuseroja on eniten Kontioniemi Trail -polulla, joka lähtee ampumahiihtostadionilta etelään. Samoin yhdyspolun kautta Kolinpolulle suuntaavat voivat varautua vaativaan maastoon. Sen sijaan Ampumahiihtostadionin ympäristössä kulkevat Stadium Trail ja Salpalinja Trail ovat helppokulkuista maastoa ja vaikkapa aloittelevalle maastopyöräilijälle hyvin soveltuvaa reitistöä. Siispä vain maastopyörä alle ja kohti stadionin maastoja! Jos omaa pyörää ei ole käytössä kannattaa ottaa yhteyttä Joensuun Seudun Jäähdytetty Latu Oy:n, joka vuokraa fatbikeja eli läskipyöriä ampumahiihtostadionilta ennakkovarauksesta.

kontionpolut12.jpeg


Selkeästi merkitty reittien verkosto 
Kontionpolut on selkeästi maastoon merkitty ja eri reittien verkosto on matkan varrella kuvattu selkeiden opastaulujen avulla.  Stadium Trail kiertelee osittain talvisia hiihtoladun pohjia kauniissa Höytiäisen rantamaisemassa. Hirvirannan kohdalla mennään kappaleenmatkaa Salpalinjan kiviesteitä pitkin, joten nekin tulee nähtyä samalla matkalla. Hirvirannan uimarannalta voi pulahtaa järveen vilvoittelemaan ennen paluumatkaa stadionille. Reilu kahdeksan kilometriä taittuu maastossa läskipyörällä helposti maisemia ihaillen. Jos homman haluaisi tehdä kuntoilumielellä, voisi reittiä pidentää helposti suuntaamalla uudelle kierrokselle tai vaikkapa kohti Kontioniemen reitistöä! Joka tapauksessa upeat maisemat ja hyvin hoidetut polut ovat nautinnollinen kokemus!

 
kontionpolut13.jpeg

Vuokravälineet ja reitin lähtöpiste:

Kontiolahden Ampumahiihtostadion - 
Kontiolahti Outdoor
Napakympintie 24, 81100 Kontiolahti

Pyörävuokraus: https://kontiolahtibiathlon.com/tuote/fatbike-pyoravuokraus/

Katso lisätietoja Facebookista.

facebook-logo1.png 

Opastetut Fatbike-takuulähdöt heinäkuussa torstaisin

Tutustu ja varaa