Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK

Herajärven retkeilykeskus on retkeilijän unelmakohde

Luontoretkeilijälle on nyt tarjolla hostellimajoitusta myös Pohjois-Karjalan jylhissä maisemissa Kolin kainalossa. Herajärven retkeilykeskus on retkeilijän unelmakohde Kontiolahden Herajärvellä kauniin luonnon ja puhtaiden vesien äärellä.

Herajärven retkeilykeskus kulkee myös nimellä Kiviniemen luontotila. Tilan toiminta on saanut alkunsa Kolin kansallispuiston perustamisesta ja Herajärven kierroksen rakentamisesta. Matkailu- ja majoitustoimintaa tilalla on ollut 90-luvun loppupuolesta lähtien. Yritys tarjoaa tilalla majoitus-, ruoka-, sauna- ja elämyspalveluita sekä välinevuokrausta niin yksittäismatkailijoille kuin ryhmillekin.

Herajärven retkeilykeskuksessa yövytään retkeilyhenkisesti 2-6 hengen aitoissa, joissa on yhteensä 26 ympärivuotista petipaikkaa. Lisäksi kesäisin majoitustilana palvelee riihi, jossa mahtuu yöpymään noin 30 henkilöä. Alueella on myös pieni caravan-alue, jossa on sähköistettyjä matkailuajoneuvopaikkoja sekä mahdollisuus myös telttailuun. Saunoa voi lisämaksusta pihan tilavassa puusaunassa tai savusaunassa.

Yöpyjien käytössä on päärakennuksen wc -ja suihkutilat sekä pihapiirissä oleva kivinavetta, Kahjon Kantturan sali, jossa voi viettää aikaa tai valmistaa itse aterioita. Navetassa järjestetään myös kokouksia ja juhlia; juhlijoita sinne mahtuu 60-120 henkilöä. Melkein 125 vuotta vanhassa päärakennuksessa sijaitseva Pehtoorin tupa tarjoaa maukasta ruokaa etukäteistilauksesta sekä palvelee myös kokouspaikkana maksimissaan 30 hengelle. Erikoisuutena ruokalistalla on karhuannokset.

 

Herajärven retkeilykeskus sijaitsee kätevästi Herajärven kierroksen puolivälissä, kierroksen risteysten kohdalla. Kierros koostuu kahdesta rengasreitistä, jotka yhdistämällä voi kulkea jopa 60 km. Reitti kiertää Herajärven ja kulkee Kolin kansallispuiston halki. Retkeilykeskuksesta voi valita kuljettavakseen myös vain toisen rengasreitin, pituudeltaan joko 35 km tai 30 km. Herajärven kierros on mieleenpainuva kokemus niin kokeneelle retkeilijälle kuin luontoharrastajallekin. Reitin kallioiset vaaranlaet, varjoisat lehdot ja kulttuurimaisemat tuovat reitille vaihtelua.

Herajärven retkeilykeskuksen läpi kulkee myös UKK-reitti, jonka kulkijoita tila palvelee. Kolin luontokeskukseen on hostellista matkaa 20 km. Retkeilykeskuksesta voit vuokrata kanootteja, maastopyöriä, veneitä, telttoja ym retkeilyvarusteita. Ryhmille järjestetään myös opastettuja retkiä.
Herajärven retkeilykeskus - Kiviniemi sijaitsee Kontiolahdella osoitteessa Mustalahdentie 27.

Lisätietoja: www.kiviniementila.fi

https://www.facebook.com/kiviniemenluontotila/
https://www.instagram.com/kiviniemen/